Fuarı geliştirmeliyiz

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi(BİLSAM) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Malatya Kitap Fuarını Türkiye'nin önde gelen kitap fuarlarından biri haline getirmek gerektiğini belirterek, 'Buda tabi sadece bir kurumun yapabileceği bir şey değil. Hani zihinsel gelişim olmadan bilimsel gelişimde mesafe almak zorsa kültürel gelişim olmadan, toplumsal gelişimde mesafe almak zor olur' dedi.

TAKİP ET

Malatya 8. Anadolu Kültür ve Kitap Fuarında okurları ile bir araya gelen BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, kültürel gelişimin önemli unsurlarından bahsederek, “Bildiğiniz gibi okuma, araştırma, eğitim, kültür hem bireysel gelişimin, hem de toplumsal gelişimin en önemeli unsurlarından bir tanesi. Okumayan, araştırmayan insanlar nasıl ki, yeterince dünyada ki bilgilerden haberdar olamazsa, toplumlarda sosyal, ekonomik ve siyasal açıdan yeterli gelişmişlik düzeylerine ulaşabilmeleri için, eğitime, kültüre, araştırmaya gerekli önemi vermeleri gerekiyor. Toplumsal gelişimin en önemli unsurlarından bir tanesi kültürel gelişim. Kültürel gelişimin en önemli unsurlarından birisi de okuma, araştırma, kitap fuarları, kitap yayıncılığı, okullar, eğitim ve kültürel kurumlar, faaliyetlerdir. Bunların sistematik bir şekilde yapılması hem insanlara, hem toplumlara, hem de kentlerin, ülkelerin gelişiminde önemeli bir aşamadır. Eğer bir coğrafya bilimde, kültürde, sanatta gerekli düzeye ulaşmak istiyorsa mutlaka kitap fuarlarını organize etmesi gerekiyor. İnsanlarımız, gençlerimize, çocuklarımıza bu kitapların daha çok ulaştırılması amacıyla zeminler oluşturulması gerekiyor. Ben bu vesileye Malatya'daki bu kitap fuarının, hayırlı olmasını temenni ederken, fuara katkı sunan bütün kurumlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fuarı her yıl daha ileriye taşımalıyız

Gezer, fuar hakkında değerlendirmelerde bulunarak, fuarın her yıl daha ileriye taşınması gerektiğini de söyledi. Gezer, “Doğrusu hedeflere ne kadar ulaşıldı onu takip edemedim. Geçen yılla bu yıl arasında karşılaştırmalar yapılıyor. Hem yayıncılar, hem de kamuoyunda. Kitap fuarlarının her geçen yıl daha da ileriye taşınması gerekiyor. Gelen yazar, yayın evleri ve katılım sağlayan kuruluşlarla birlikte her yıl daha ileriye taşınması gerekiyor. Malatya kitap fuarını ne yapıp, ne edip Türkiye'nin en önde gelen kitap fuarlarından biri haline getirmemiz gerekiyor. Buda tabi sadece bir kurumun yapabileceği bir şey değil. Hani zihinsel gelişim olmadan bilimsel gelişimde mesafe almak zorsa kültürel gelişim olmadan, toplumsal gelişimde mesafe almak zor olur” sözlerine yer verdi.

Bakmadan Geçme