Fuara yoğun ilgi

Malatya İnönü Üniversitesi'nin de içinde bulunduğu Anadolu Üniversiteler Birliği, Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı açılışını Malatya Park AVM'de düzenledi.


Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı, Malatya İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Malatya Park AVM'de düzenlenen fuarda 11 ilden 16 üniversite, öğrencilere rehberlik ediyor. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği açılışa Malatya Valisi Hulusi Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Recep Bentli, Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ve birçok üniversitenin rektörü katıldı.
İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuarda açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarının amacının, üniversiteleri, 12. sınıf ve mezuna kalmış ve üniversiteye gitmek isteyen öğrencilere tanıtmak, anlatmak ve rehberlik etmek olduğunu söyleyerek fuarın, depremden etkilenen Malatya'da yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.
Açılışa katılan Malatya Valisi Hulusi Şahin, Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “12. Sınıflar şuan son testlerini çözüyorlar ve bir taraftan hangi üniversiteye veya hangi bölüme gitmeleri gerektiğini düşünüyorlar. İşte bu düşüncede olanlara rehberlik edecek değerli bir fuar için Anadolu üniversiteler birliği içerisindeki tüm üniversitelere teşekkür ederim”
Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise tercih döneminde üniversitelerin tanıtılmasının, öğrencilerin ileriye dönük kariyer planlaması açısından önemli olduğunun altını çizdi. Altun, “Öğrencilerin ileriye dönük meslek hayatlarında kariyerlerini planlayarak destek vermek, yön vermek, açıklama yapmak amacıyla bu programlarımızı devam ettiriyoruz”

Bakmadan Geçme