Etten daha faydalı besin

Beslenme uzmanları yapılan araştırmalara göre yeşil mercimeğin ete kıyasla 25 kat daha sağlıklı olduğunu açıkladı.

Yapılan araştırmalar yeşil mercimeğin aynı zamanda yumurtadan da 10 kart daha faydalı olduğunu ortaya koydu.Yeşil mercimek protein ve demir bakımından hem kırmızı et hem de yumurtaya oranla çok daha faydalı.Diyet listelerinde sürekli olarak yer alan yeşil mercimeğin düzeni olarak tüketilmesi ile sağlayacağı faydalar ve besin değerleri ise şu şekilde:

Kanser riskine karşı korur: Yeşil mercimek içerisinde bol miktarda lektin barındıran bir gıdadır. Lektin bileşeni ise kanserli hücreler ile mücadele etmeye yardımcı bir bileşendir. Bu da yeşil mercimeğin doğal olarak kanser riskini en aza indirdiğini ve belirli kanser türlerine karşı tedavi amaçlı kullanılabileceğini ortaya koydu.

Bağışıklığı güçlendirir: Yeşil mercimek antioksidan bakımından zengindir. İçerdiği antioksidan değerleri sayesinde vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayan yeşil mercimeği düzenli tüketmek hastalıklara karşı korunaklı olmayı sağlar. Özellikle kış aylarında nezle ve grip gibi hastalıklarla karşı karşıya kalmamak adına yeşil mercimek tüketilebilir.

Sindirimi düzenler: Yeşil mercimek yüksek lif değerine sahip bir bakliyattır. İçerdiği lif değeri sayesinde sindirim sistemini düzenleyen yeşil mercimek, özellikle bağırsaklarda yaşanan sindirim sorunlarının giderilmesini sağlar.İçerdiği lif değerleri ile yeşil mercimek mide sorunlarına da iyi gelir.(yeniakit.com.tr)

Bakmadan Geçme