Etil alkol takip sistemi kuruluyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sahte içki kaynaklı can kayıplarının önüne geçmek ve yasa dışı alkollü içki üretimiyle etkin mücadele amacıyla etil alkolün üretiminden son kullanımına kadar tüm sistemi kapsayan bir kontrol mekanizmasını hayata geçirileceğini duyurdu. 

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığının üzerinde çalıştığı Etil Alkol Takip Sistemi (EATS) ile sahte alkollü içki üretimi ve bundan kaynaklanan can kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Yasa dışı alkollü içki üretimiyle mücadelede önemli bir adım olan ve 3 kademeden oluşan Etil Alkol Takip Sistemi, üretim miktarının yerinde tespiti, ticaretin tek platform üzerinden yapılması ve dağıtımın izlenmesi aşamalarını kapsıyor.

Sahte alkol sorunu gündemden çıkarılması hedefleniyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Etil Alkol Takip Sistemi'nin en önemli hedeflerinden birinin sahte içki kaynaklı can kayıplarının önüne geçmek olduğunu belirterek bunun yanında kayıt dışılığın engellenmesini amaçladıklarını bildirdi. Bakanlık olarak etil alkol konusunda üretim aşamasından son kullanım aşamasına kadar tüm sistemi kapsayan kontrol mekanizması oluşturacaklarını vurgulayan Yumaklı, “Etil Alkol Takip Sistemi, stratejik bir ürün olan etil alkolün vatandaşlarımızın hayatını riske atacak ve devletimizi zarara uğratacak şekilde piyasaya arzının önüne geçecek son derece gelişmiş bir sistem olarak planlandı. Sistemin geliştirilmesi üzerinde paydaşlarımızla birlikte çalıştık ve bu iş birliğimiz devam edecek. Bu sistem ile sahte alkollü içki sorununu da kısa sürede ülkemizin gündeminden çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.


Bakmadan Geçme