Esnafın Işığı Yanmadan Malatya Aydınlanmaz! Sorunlara Çare Aranıyor...

MESOB Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı öncesi Büyükşehir Belediyesi'nin geçici ticaret merkezinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

TAKİP ET

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı öncesinde Büyükşehir Belediyesi'nin geçici ticaret merkezinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti. Esnafların ve alışveriş yapan vatandaşların bayramını tebrik eden Keskin, deprem sonrası Malatya'daki ticari ve sosyal hayatın olumsuz etkilendiğini belirtti.

Keskin'den Esnafa Bayram Ziyareti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı öncesinde Büyükşehir Belediyesi'nin geçici ticaret merkezinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti. Ziyaret sırasında esnafların ve alışveriş yapan vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Keskin, esnafın bayramını tebrik etti.

Keskin, “Depremde çöken Malatya'da bayram havası yoktur, bu durum esnafa ve ticarete de olumsuz yansıyor. Depremin üzerinden 17 ay geçti, ancak vatandaşın halen cevap bulamadığı sorular ve devam eden sorunlar ticari ve sosyal hayatı olumsuz etkiliyor. Malatya'da sorular cevapsız, sorunlar çözümsüz kalmamalı. Malatya'nın yeniden ayağa kaldırılması için yapılması gereken hizmet ve projelere rant anlayışı ile bakılmamalı. Malatyalıların gözyaşını ranta çevirenler, o bir damla gözyaşında boğulur, iflah olmaz” dedi.

İstişare odaklı bir anlayışla huzurlu ve bereketli bir Malatya için çalışmaya devam edeceklerini belirten Keskin, Malatyalıları alışverişlerini yerel esnaftan yapmaya davet etti. “Ticareti ayağa kaldırmadan Malatya'yı ayağa kaldıramayız. Esnafın ışığı yanmadan Malatya aydınlanmaz” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesindeki esnafların vergi ve primlerinin en az 2 yıl süreyle silinmesi gerektiğini vurgulayan Keskin, “Ertelemekle, ötelemekle ancak esnafın borç yükü artar. 17 aydır işyeri açamamış olan binlerce esnafımız bulunuyor. 6 Şubat tarihi itibariyle esnafın vergi ve borçları silinmeli” dedi.

Son olarak, esnaf camiasını ve Malatyalıların Kurban Bayramlarını tebrik eden Keskin, “Başta esnaf ve sanatkar camiamızın, Malatyalı hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramı'nı kutlar; ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim” ifadeleriyle ziyaretini sonlandırdı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme