Esnaf şikâyetçi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hamidiye Mahallesi Kuyumcular Çarşısında başlatılan sokak sağlıklaştırma çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Ancak pasaj içerisindeki yapılan çalışmalardan esnaf şikâyetçi. Esnafın iddiasına göre üstü kapalı olan pasaj tekrar kapatılmadığından yağmur, kar gibi durumlarda esnaf sıkıntı çekecek. Esnaflar, 'Yağmur yağdı, eşyamızı toplamak zorunda kaldık. Eşyamız hep dışarıda yıllardır bu şekildeydi. Ahmet Çakır kapattı, bunlar gelip açtı, gelen gideni arattı, yapboza döndü. Pasaj dediğin kapalı olur' diyerek serzenişte bulundular.

Malatya'da kent estetiğini korumak ve hafızalarda yer eden alanları gün yüzüne çıkarmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Söğütlü Cami ve Kışla Caddesinde bulunan imar adası içerisinde yer alan Kuyumcular Çarşısı'nda cephe ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarını başlatmış ve çalışma geçtiğimiz günlerde tamamlanmış ve hizmete açılmıştı. Ancak Kuyumcular Çarşısı'nın hemen yanında bulunan pasajın içerisindeki esnaf, çalışmanın yetersiz olduğunu öne sürdü. Esnaflar, çalışma yapılmadan önce üstü kapalı olan pasajın üstünün açıldığını tekrar kapatılmadığını bu durumun pasaj içerisinde bulunan; çay ocağı, lokanta, berber gibi birçok esnafı mağdur ettiğini savundular.

Çalışma esnafı mağdur etti

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulun Kuyumcular Sokağı Pasajında bulunan esnaflar, “Poşetçi, berber, çay ocağı, lokanta hepimiz eşyamızı koyuyorduk. Sağlıklaştırma yaparken söktüler, biz geri yapılmasını istedik, anket yapacağız, çoğunluk ne derse onu yapacağız dediler. Poşetçi, berber, çay ocağı, lokanta esnafı üstünün kapalı kalmasını istiyor, diğer tarafta bulunan kuyumcular var onlarda istemiyor. Bu şekilde olursa eziliyoruz eşyamız hep dışarıda yıllardır bu şekildeydi. Ütü kapalıyken yazın güneşten kışın kar ve yağmurdan koruyordu. Gelen başkanlar farklı yapmaya çalışıyor. Gelen gideni arattı. Ahmet Çakır kapattı, bunlar gelip açtı, pasaj dediğin kapalı olur” şeklinde konuştular.

Yorumlar 1
Esnaf 09 Ekim 2022 19:49

Bize sizde iyilik yaptikar üstü açtılar müşteri gelmiyor hep zengin kuyumcu esnafına göre yapar yazık

Bakmadan Geçme