Esnaf konteyner çarşılardan şikâyetçi

6 Şubat tarihli yaşanan depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Malatya'da birçok işyeri yıkıldı ya da ağır hasar aldı. İş yeri yıkılan esnaf, depremlerden sonra kentin işlek caddeleri üzerinde açmış oldukları çadırlarda hizmet vermeye başladı.

Çevreyolu üzerinde açtığı çadırda satış yapan kayısıcı esnafı İzzet Aydoğmuş, verilen konteynerlerin çarşıdan uzak olmasından şikayetçi olduğunu belirterek, 'Tecde'de satış yapamıyoruz. Orada konteyner vereceklerine geçicide olsa eski iş yerimizin yerinde versinler' dedi.
Depremlerden etkilenen Malatya'da işyerleri yıkılan esnaflar, geçimini işlek caddeler üzerinde açmış oldukları çadır iş yerlerinden sağlıyor. Yetkililerin kendilerine satış için verdikleri konteynerlerin iş yaptığı çevrelerin dışında olduğunu vurgulayarak verilen yerlerde satış yapamayacaklarını söylediler.

Çalışmaya devam etmek zorundayız

Şire Pazarında on yıllık kayısıcı esnafı olan İzzet Aydoğmuş, "Perakende yerimiz vardı Şire Pazarında yerimiz depremde yıkıldı. Ürünlerimiz enkazın altında kaldı. Biz hiçbir şey kurtaramadık. Ondan sonraki süreçte de çevre yolu üzerine çadır kurduk. Çadırın içerisinde faaliyet gösteriyoruz. Elimizdeki ürünleri satıp geçinmeye çalışıyoruz. Başka bir gelirimiz yok. Çocuklar okuyor. Çalışmaya devam etmek zorundayız" diyerek mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Burada yaptığımız ciroları orada yapamayız

Bazı esnafa Tecde yolu üzerinde konteyner verildiğini ancak verilen konteynerlerın satış yapacakları yerlerden uzak olduğunun ve satış yapmakta zorluk çekeceklerini vurgulayan Aydoğmuş, "Esnaf için bir şeyler yapılması lazım. Konteynerleri hızlandırsalar en azından yerimiz belli olur. Ne yapacağımızı biliriz. Kısmen konteynerler verildi ama buradaki esnafa Tecde tarafında verilmiş. Şire Pazarına gelen müşterilerin çoğu il dışından geliyor. Bunların ilk geleceği yer Şire Pazarı bildikleri yer. Siz il dışından geldiniz ilk buraya uğrarsınız, Tecde'ye gidemezsiniz gidip orada kayısı alamazsınız. Tecde'de satış yapamıyoruz. Burada yaptığımız ciroları orada yapamayız. Esnafımız hem yerinde dönüşüm istiyor hem de bize verilen yerlerin kendi yerimizde olmasını istiyor. Biz burada olduğumuz zaman müşteriyi de elde tutmuş oluruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme