Esenlik Marketi Değerinin Altında Satıp Sonra Kiralayarak, Belediyeyi Milyonlarca TL Dolandırmışlar

Esenlik Şirketine ait 2 market yeri neredeyse 2 daire fiyatına 31 Mart yerel seçimlerinden 19 gün önce elden çıkartılmış.

Her kuruşunda Malatyalı tüyü bitmemiş yetim hakkı bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi'nin Valilik arkasındaki kentin en kıymetli noktalarından birisi olan mülkiyetindeki market yerinin 31 Mart yerel seçimlerinden 19 gün önce değerinin çok altında satılmasının ortaya çıkmasının ardından yine Esenlikle ilgili olarak o döneme ilişkin yeni skandallar ortaya çıktı. Esenlik'in yine seçim öncesinde İnderesi TOKİ'de bulunan market yerinin de değerinin altından sattığı ortaya çıktı. Esenlik'in 8.5 ve 8 milyon TL'ye sattığı market yerlerini ise yıllık yaklaşık 900 ve 850 bin TL'den 10 yıllığına kiraladığı da ortaya çıktı.

Selahattin Gürkan ve yakın ekibi tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük şirketi olan Esenlik'e ait olan mülklerin 31 Mart yerel seçimlerinden hemen 20 gün önce maliyetlerinin çok altında satılmış olması skandalı büyüyerek devam ediyor.

Değeri 40 milyon TL iken 8.5 milyona satılmış, 900 bin TL'den 10 yıllığına kiralanmış!..

Selahattin Gürkan'ın ve ekibinin Esenlik Şirketine ait olan Valilik arkasındaki market yerinin 31 Mart yerel seçimlerinden önce piyasa değerinin yaklaşık 40 milyon TL'den daha fazla olmasına karşın 8.5 milyon TL'ye satıldığı gündeme gelmişti. Yeni gelişmede ise Esenlik şirketinin burayı elden çıkarttıktan yaklaşık 1 hafta sonra aylığı 75 bin TL'den enflasyona göre kiranın arttırılması kaydıyla olmak üzere yıllığı 900 bin TL'den 10 yıllığına kiraladığı ortaya çıktı.

TOKİ'de market yeri de aynı şekilde satılmış, sonra kiralanmış

Esenlik'in TOKİ'de bulunan 450 metrekare düz ayak, 150 metrekare asma ve 250 metrekare bodrumdan oluşan market yerini de 31 Mart yerel seçimlerinden tam 19 gün önce 12 Mart 2024 tarihinde piyasa değeri o dönem yaklaşık 25 milyon TL iken 8 milyon TL'ye satıldığı ve 8 gün sonra ise yıllığı 850 bin TL'den 10 yıl süre ile kiralandığı da ortaya çıktı.

Paralar nereye gitti?

31 Mart yerel seçimlerinden 19 gün önce piyasa değerleri yaklaşık 65 milyon TL olan iki dükkan yerinin 16.5' milyon TL'ye satılan market yerlerinden elde edilen gelirlerin nereye aktarılmış olduğu da kamuoyunda merak ediliyor.

Erdoğan'a özel dosya

Bu arada, 31 yerel seçimleri öncesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik şirketi tarafından yok pahasına satılarak elden çıkartılan gayri münkullerle ilgili olarak hazırlanan dosyanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'nin üst düzey yöneticileri ile danışmanlarına sunulduğu öğrenildi.

Sözde basının tetikçiliği büyük dosyaların açılması korkusundan

Bu arada, Gürkan dönemin de yapılan gayri menkul devir, takas, inşaat ve satış anlaşmalarının mercek altına alındığı ve çok ciddi rakamlarda büyükşehir belediyesinin zarara uğratıldığı öne sürelen iddia ve çok ciddi suçlamalara ilişkin dosyaların bulunduğu öğrenildi. Bedeli karşılığında tetikçilik yapan bazı sözde basın organlarında Büyükşehir Belediyesinin Gürkan'dan sonraki başkanı Sami Er ve yakın ekibine, bazı STK başkanlarına yapılan saldırıların da usulsüzlük dosyası çalışmalarını örtbas edilmesine yönelik olduğu öne sürülüyor.

Özel Haber
Yorumlar 6
Şahinbey 11 Ağustos 2024 15:03

Yağma Hasan böreği zehir zıkkım olsun... Allahtan korkmazlar ve kuldan utanmazlar.

hamza 11 Ağustos 2024 14:14

malatyalı denen arkadaş belliki sende bu soygun ekibinin bir ortağısın, bu satışı savunmak için tarifi zor bir insan tipi olman lazım yoksa bu ve bunun gibi onlarca (yimpaş binası, yeni şire pazarı ve buğday pazar, her nerede bir satış ve ihale varsa hatta deprem mağdurlarına gelen yardımlar ,hepsi selonun malum ekibi tarafından ne yapıldığı bellidir) BU DÜNYADA HESABI SORULMASA BİLE AHİRETTE TEK TEK SORULACAK

Misafir sanatçı. 11 Ağustos 2024 13:09

Bir şey çıkmaz.Ne yani Selahattin gürkanın yargılanacağınımı düşünüyorsunuz?

Malatya lı 11 Ağustos 2024 12:17

Selahattin Gürkan durmadan Atatürk, Atatürkçülük, kemalist takılıyordu. Ölen cumhuriyet gazetesi yazarı uğur mumcu "Bankayı soymak için kar maskesi Ülkeyi soymak için Atatürkçülük maskesi takıyorlar." Selahattin Gürkan ve ekibi Malatya'yı soyup soğana çevirdiler.

Malatyali 10 Ağustos 2024 13:18

Sallamayın arkadaşım noldu bu noldu yok elli milyon değeri var utanın oraların değeri o paralar bile etmez iyi fiyatada satmışlar bu kadar da yalan haber yapılmaz ki tamam satmışlar doğru nereye harcamislar diye dusun peşine valla belediye ne kadar rezil haldeyse sizde onlardan daha rezil bı haldesiniz kan emici belediyenin kan emici yalancı habercileri

malatya 10 Ağustos 2024 12:18

hiç kanun yokmu devleti soyan soyana

Bakmadan Geçme