Engelli Bireyler için Yeni Bir Başlangıç: Malatya'da Engel Tanımayan Hizmet

Malatya'da hizmete açılan Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi, engelli bireylerin toplumla bütünleşmesine destek sağlarken, yüzme, fitness ve hidroterapi gibi birçok aktivite ile sağlıklarına kavuşmalarına yardımcı oluyor.

TAKİP ET

Malatya Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin toplumla bütünleşmelerini desteklemek amacıyla Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi'ni hizmete sundu. Yüzme, fitness, para atletizm, okçuluk, eğitsel oyunlar, masa tenisi ve bilek güreşi gibi çeşitli aktivitelerin gerçekleştirilebildiği bu merkez, engelli vatandaşlar için büyük bir umut kaynağı oldu.

Yarı olimpik yüzme havuzunda sunulan hidroterapi hizmeti, fizik tedavi gören engelli bireylerin sağlığına kavuşmalarına yardımcı oluyor. Engelli bireylerin yüzme kurslarına katılımı oldukça yüksek; şu ana kadar yüzlerce engelli vatandaş bu hizmetten faydalandı.

Ayrıca, merkeze gelme imkânı olmayan engelli vatandaşlar, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından evlerinden alınarak merkezdeki aktivitelere katılmaları sağlanıyor ve ardından tekrar evlerine bırakılıyor.

Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi'ne 4 yıldır çocuğunu getiren Hilal Konak, hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Oğlum 22 yaşında tek başına yürüyemiyordu. Şu anda su içerisinde yürümeye başladı. Çocuklarınızı eve bağımlı etmeyin. Onlara özgürlüklerini kazanabilmeleri için fırsat tanıyın" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve merkezin idarecilerine teşekkür eden Konak, devletin sağladığı imkânlarla engelli çocukların topluma kazandırılabileceğine inandığını vurguladı.

Bakmadan Geçme