Emekliler, 20 yıl öncesini arıyor

Emeklilerin zor şartlar altında yaşadığını belirten Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şube Başkanı Haydar Göktaş, emeklilerin alım gücünün 2002 yılı öncesine ulaştırılmasını istiyor. 

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da hayat pahalılığı emeklileri maddi olarak zorluyor. Sesleri duyurmak isteyen bir grup emekli öğle saatlerinde, Malatya Emekliler Parkında basın açıklaması yaptı. Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şube Başkanı Haydar Göktaş, alım güçlerinin uzun vadede düştüğünü ve depremin ekonomideki olumsuz etkisinin emeklileri zorladığını belirterek, alım güçlerinin 2002 yılı öncesine denk gelecek şekilde maaş düzenlemesi yapılmasını istedi.
Milyonlarca emeklinin zor koşullarda geçindiğini vurgulayan Göktaş, "6 Şubat depremi sonrasında daha da büyük bir çıkmaza sürüklenmiştir. Kamuoyu, özellikle iktidar mensupları, depremin ve depremzedelerin yaşadığı sıkıntıları unutmuş veya görmezden gelmektedir. Bugün meclise emeklilerin oylarıyla seçilen iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri, özellikle deprem bölgesi 95 adet milletvekili, depremzedeler ve emeklilerin sorunlarını bir an önce ortak bir çalışma ile çözmelidirler. Aksi takdirde, sorunlar her geçen gün katlanarak artacak ve çözüm bulmak zorlaşacaktır. Depremzedeler ve emekliler, büyük bir yokluk ve çaresizlik içindedirler. Kimi sevdiklerini, kimi de kendilerini kaybetmiştir. Evleri, işyerleri ve ahırları yıkılmıştır ve zaten yetersiz olan 7500 lira maaş, bu koşullarda kiraya yetmemektedir. Çocukların ve gençlerin okulları yıkılmış, okullara ulaşım paralı taşıma sistemine dönüşmüştür. Depremzedelerin ve emeklilerin öncelikli talepleri ekonomik sıkıntılardan kaynaklıdır ve bunun sonucunda barınma, gıda, sağlık, eğitim ve ulaşım sorunları yaşanmaktadır. Ayrıca, deprem sonucu oluşan asbestli toz ve toprak hastalıkları da bir tehlike oluşturmaktadır. 2002 öncesi alım gücünün emeklilere tekrar verilmesi gerekmektedir" ifadesini kullandı.

Yorumlar 2
Hüseyin Koç 01 Kasım 2023 21:48

Emekliler ezilmeyi hak ettikleri için eziliyorlar çünkü siyasiler seçime bir ay kala meydana indikleri zaman emeklinin ağzına bir parmak bal sürdüklerinde hepsi top da yine onlara oy vereceklerdir ve güdülmeye alışmış köleleşmeye alışmış sindirilmiş toplumlar asla haklarını almayı beceremezler dik durmayan ezilmeye mahkumdur.

Hakan Altun 01 Kasım 2023 18:42

Emekliler boşuna nefesini tüketiyor yarın seçim olsa yine gidip bu iktidara oy verirler.

Bakmadan Geçme