Elazığ zirvede Malatya yine yok

Dünya genelinde üniversitelerin başarı sıralamasını oluşturan Webometrics, Türkiye'de bulunan en iyi 25 üniversiteyi paylaştı. Listeye Elazığ Fırat Üniversitesi girerken Malatya'da hiç bir üniversite giremedi.

Dünyanın en iyi üniversite sıralamalarına oluşturanWebometrics, Türkiye'nin en iyi 25 üniversitesi sıralamasını yayınladı. Yayınlanan sıralamada Doğu Anadolu Bölgesinde listeye girebilen tek üniversite Elazığ Fırat Üniversitesi olurken bölgede iki üniversiteye sahip tek il olan Malatya yer alamadı. Webometrics'in üniversite sıralamasının Türkiye verileri açıklandı. Yayınlanan verilere göre Türkiye'nin en iyi 25 üniversitesi belli oldu. Peki Webometrics'e göre, Türkiye'nin en iyi üniversitesi hangisi?

Fırat Üniversitesi 16. sırada

Webometrics'in Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında ilk sırada ODTÜ yer alıyor. Listeye göre Türkiye'nin en iyi ikinci üniversitesi ise İstanbul Teknik Üniversitesi olarak belirlendi. Hacettepe ise Türkiye'nin en iyi 25 üniversitesi sıralamasında 3. oldu. Elazığ Fırat Üniversitesi ise Türkiye'nin en iyi 16'ınvı üniversitesi oldu.

Yorumlar 8
Nur 06 Eylül 2023 23:47

Haberde anlatılmak istenen şey Elazığ'ın başarılı oluşu değil, Malatya ve Elazığ son yıllarda aşağı yukarı aynı felaketleri yaşadı Fırat Üniversitesi her şeye rağmen başarıda geri durmadı ve her dalda ödül almaya devam etti. Burada yapılan şey hasetlik değil, gıpta. Editör Elazığ'ı yermemiş, "Malatya neden bu durumda?" diye sorgulamış. Evet iki şehir kardeştir, teşekkürler.

Ahmet ÇİNKILINÇ 03 Eylül 2023 01:00

O kadar can yandı, o kadar kardeşimiz vefat etti binlerce kardeşimiz enkazda kaldı binlerce kardeşimiz anlının terini döküp ev aldı şimdi evsizler sizlerin derdine bakın bu kin sizi bitirir bu kafa ile giderseniz bi halt olmaz sizden iki şehir kardeş sayılır. Artık yeni bir sayfa açın ve kardeşce yaşamayı artık bilin.

Salih Kavak 02 Eylül 2023 14:15

İki şehir dost ve kardeş. Malatyalı hemşerilerimiz de gurur duymalı. Bazı kriterler var karşılaşırsa Malatya'daki üniversitelerimiz de listeye girer. Bu çalışma ile ilgili.

Sophene 02 Eylül 2023 11:26

Malatya Üniversiteleri, Fırat üniversitesini geçince sorun çözülüyor mu? Birbirleriyle et tırnak olmuş 2 ilin alacağı her başarı alkışlanacağına hasetlik yarışı içerisinde haberi vermek düpedüz ihanettir. Doğudaki üniversitelerin ya da illerin başarısı malatya'yı gururlandırmalı ve daha da şevkle çalışmaya sevketmelidir. Yoksa bu eziklik duygusu elinizde var olanı da alıp götürür haberiniz bile olmaz.

Kernekli 02 Eylül 2023 11:04

Elazığ Malatya yı boşverin,yıkıma protokol yapıp insanların evleri yıkılırken ağlayıp sızlayan insanları izleyen...Bir şehirde hiç bir halt olmaz......

Hakan Doğru 02 Eylül 2023 10:51

Böyle habercilik böyle gazetecilik mi olur komşu şehir sanki düşmanmış gibi Elazığ var Malatya neden yok diye

Murat 02 Eylül 2023 07:37

Metin bey size katılıyorum. Niye Kayseri, Sivas Antep vs değil de Elazığ kıyaslaması her daim. Bırakın bu işleri bu kafayla ilerleme olmaz. Bir zamanlar (gerçi halen bile) kurumların bölgeleri neden Elazığ da da Malatya da değil derdi ile yatıp kalkan zihniyet vardı şimdi her kulvar için aynı hasetlik. Ülke nin tüm şehirleri gelişsin başarılı olsun derdimiz bu olmalı.

Metin kara 02 Eylül 2023 00:20

Nedir bu sizdeki elazığ kini anlayamıyorum ne demek o niye elazığ var malatya yok

Bakmadan Geçme