Durum o kadar vahim ki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 'Malatya'da durum o kadar vahim ki, yoğun bakımda yer olmadığı için covid hastalarına acilde bakılıyor' dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, pandeminin yarattığı sıkıntıların her geçen gün arttığını belirterek, sistemsizlik, alt yapı yetersizliği ve şeffaflıktan uzak yönetim anlayışının işleri içinden çıkılmaz hale getirdiğini belirtti.
Ağbaba, Sağlık Bakanlığı tarafından illerdeki yetkililere rakam ve durum paylaşımının yapılmaması yönünde talimat verildiğini, bu nedenle kentte kaç kişinin hastalandığı, kaç kişinin yoğun bakıma alındığı,kaç kişinin hayatını kaybettiği konularında bilgiye sahip olunamadığını belirterek, “rakamları gizleyerek gerçekleri de gizleyeceklerini sanıyorlar. Hastanelere giden Malatyalılar kendi gözleriyle durumun vahametini çok net görüyor” dedi.
Eline yüzüne bulaştırdılar
Malatya'da covid hastalarının tedavi göreceği yatak sayısının yetersiz olduğunu belirten Ağbaba, yoğun bakımda yatak olmadığı için covid hastalarına acilde tedavi uygulanıyor.Sağlık Bakanı Yoğun bakım doluluk oranının yüzde 67 olduğunu açıklıyor. Buyursun gelsin Malatya'daki hastaneleri birlikte gezelim. Yüzde 100 doluluk oranı var. Hastalar yoğun bakımda yer olmadığı için acillerde tedavi görüyor. Saatlerce acilde bekletiliyor. Yoğun bakımda yatak boşalmasını bekliyor.Bakanlık çok güzel başlattığı pandemi mücadelesini, bir yerlerden aldığı talimatla eline gözüne bulaştırmış durumda. Sağlık Bakanlığı her geçen gün kamuoyunda güven kaybediyor” ifadelerini kullandı
Tek tomografi cihazı, saatlerce beklenen sıra
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Covid şüphesiyle Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden hastalardan her gün onlarca telefon aldığını belirterek, “Anlatılanlar maalesef çok üzücü. Hastalar en az 5-6 saat muayenelerinin tamamlanmasını bekliyor, tek tomografi çalıştığı için öğlen saatlerinde hastaneye gelen covid şüphelisi akşam saatlerinde tomografi sonucunu alıp doktora gösterebiliyor, tomografi için randevu verilmeye başlandığı belirtiliyor.Film, muayene, görüntü sonucu derken saatlerce hastanede kalan şüpheli hasta, covid olmasa da olup hastaneden çıkıyor.Eğitim Araştırma Hastanesinde 2 doktor günlük ortalama Bin 500-2 Bin şüpheli hasta muayenesi yapılıyor.Sürüntü testi sırası metrelerce uzuyor.Mızrak çuvala sığmıyor. Bakanlık derhal yeni tedbirler alarak Malatya'da artan vaka sayısının önüne geçmelidir” dedi.