Devletimiz mağdur etmeyecek

24 Ocak 2020'de Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Doğanyol ilçesi Gökçe mahallesindeki vatandaşlar, TOKİ tarafından yapılan köy evlerinde güven içerisinde yaşıyor. İlçedeki vatandaşlar, devletin kendilerini mağdur etmediğini ve 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından evlerini kaybeden vatandaşların da mağdur edilmeyeceğini vurguladılar.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 2020 yılında meydana gelen depremde Malatya'nın Doğanyol ilçesi büyük yara almış, ilçede yüzlerce yapı yıkılarak TOKİ tarafından yeniden inşa edilmişti. Depremden etkilenen mahallelerin başında gelen Gökçe Mahallesine TOKİ tarafından kalıcı konutlar inşa edildi. Gökçe Mahallesi sakinleri, evlerinde güven içerisinde yaşadıklarını belirterek, 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremlerde evleri yıkılan veya ağır hasar alan vatandaşların mağdur edilmeyeceğine inandıklarını ifade etti.

Şehirden geri kalan bir yanı yok

Mahalle sakinlerinden Aydın Turan, 2020 depreminden sonra devletin mahallelerine evler yaparak yatırımda bulunduğunu ve mahallelerinin bir şehir haline geldiğini kaydetti. Şehirden geri kalmadıklarını söyleyen Turan, “Şehirden geri kalan bir yanı yok mahallemizin. Mahallemizde yapılması gereken çok bir hizmete gerek kalmadı. Hükümetimizin deprem sürecinde yaptıkları hizmetten memnunuz ancak son zamanlardaki hayat pahalılığından dertliyiz. Pahalılık dışında bir sıkıntımız yok” dedi.

Vatandaşlar devletine güveniyor

14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde, Gökçe Mahallesinde oy artışı yaşandığını iddia eden Turan, 2020 yılında yaşanan deprem sonrası yapılan hizmetlerin seçime etki ettiğini belirtti. Mahalle sakinlerinden Selahattin Yılmaz, 2020 yılında meydana gelen depremin ardından yapılan hizmetten memnun olduklarını ve deprem konutları inşa edildikten sonra mahallelerine geri dönüşeler yaşandığını vurguladı. Yılmaz, “Burada birçoğunun evi yoktu. Bu evler yapıldıktan sonra buraya geri dönüş başladı. Hayvancılık arttı, herkes arazisine daha çok bakmaya başladı. Gayet memnunuz. Son depremden sonra bir yıl içinde evler yapılıp yapılmayacağı tartışılıyor ancak milletin bir inancı var. İnsanların mağdur edilmeyeceğine inanıyorum. Vatandaşlar devletine güveniyor” şeklinde konuştu.

Devlet buradaki vatandaşlara sahip çıktı

Mahalle sakinlerinden başka bir vatandaş ise Elazığ depreminde evinin yıkıldığını ve devletin kendilerini mağdur etmediklerini belirterek şunları söyledi: “Elazığ'da yaşanan depremin ardından mağdur edilmedik. Son depremden sonra evimize girebildik. Evimizde oturuyoruz rahat bir şekilde. Devlet buradaki vatandaşlara sahip çıktı. En kısa zamanda evleri teslim ettiler. Evleri altı ahır olarak yaptılar ancak evlerin alt katını daireye çevirenler de oldu. Tamamen bizim isteğimize göre oldu. Bize herhangi bir dayatma ve zorluk yapılmadı. Buradaki halkın isteği göz önünde bulunduruldu. Bu durum da bizi memnun etti. Gökçe köyünün neredeyse tamamı yeniden yapıldı diyebiliriz. Köyün geneli hizmetten memnun. Son yaşanan depremden sonra da evlerin yapılacağına inanıyorum. Vatandaşlar devlete güvensin. Biz güvendik ve ortada kalmadık.

Bakmadan Geçme