Depremzedelerin sorunları yerel seçimlere kurban edilmemeli

Yer bilimci Baturhan Öğüt, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan illerde yaşanan elektrik ve su sorununa dikkat çekti. Öğüt, belediye başkanlarının yerel seçime değil de bu sorunlara çözüm bulmaya odaklanmasını istedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan illerde problemler bitmiyor. Deprem Uzmanı ve Araştırmacısı Baturhan Öğüt, deprem bölgesindeki depremzede vatandaşların sorunları unutulmaması gerektiğini belirtti.

Öğüt, Malatya'da sık sık yaşanan elektrik sıkıntısına dikkat çekerek, “Malatya'da sürekli giden elektrik yüzünden konteynırda kalan vatandaşlarımızın elektrikli ısıtıcı cihazları çalışmadığından dolayı ki özellikle bu soğuk kışta hayat şartlarını zorlaştırmaktadır. Hatay'da özellikle 7,8'lik depremin ardından çöken iskenderun sahilinde yağış ardından ya da uzun süreli rüzgarın ardından sahil kesimi ve sokaklar su altında kalmaktadır. Adıyaman ve diğer şehirlerdeki sorunlarada bi an evvel ivedilikle çözüm bulunmalıdır çünkü; bu iş sorunlara çözüm bulamamakla olmaz çözümler bellidir. Şuan yerel seçim çalışmalarına odaklanmış hâli hazırdaki belediye başkanları yerel seçime değil de görev yaptıkları illerin sorunlarına çözüm bulmaya odaklanmalı” ifadesini kullandı.

Özel Haber
Yorumlar 1
Ahmet 05 Ocak 2024 23:26

Son 15 gündür ak parti milletvekilleri ortada yok kardeşim en basitinden şu memlekete et balık kurumunu getirin magaza açsın depremzede halk ucuz et tüketsin vatandaşın elini rahatlatın çalışın.

Bakmadan Geçme