Depremzedeleri bu kez fatura vurdu

6 Şubat tarihli depremlerde ağır hasar alan illerden olan Malatya'da 4 aylık aradan sonra ilk doğalgaz  faturaları gelmeye başladı. Vatandaşlar yüksek gelen faturalar karşısında çaresiz kaldı. Malatya'nın Yeşilyurt İlçesinde bir sitede 4 ay gecikme ile okunan faturaların, 50 bin lirayı aşması depremzedeleri şoka uğrattı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), deprem sonrası Malatya'da tüketicilerin sayaç okuma, fatura tahakkuk ve tahsilat işlemleri ile tahsil edilememiş borçlarına yönelik işlemleri ertelenmişti. 6 Şubat'tan bu yana sayaçların okunmadığı ve tahsilatın yapılmadığı Malatya'da tüketicilere ilk faturalar gönderilmeye başladı. 1 Haziran itibariyle okunmaya başlanan sayaçlar, tarifeli kademeden dolayı yüksek gelmeye başladı. Faturası gelen depremzede vatandaşlar gelen yüksek faturalara tepki gösterirken, Çilesiz Mahallesi'nde yer alan özel bir sitede 4 ay sonra gelen doğalgaz faturaları depremzedelere şok yaşattı.

Ödemeleri devlet yapsın

Malatya Yeşilyurt İlçesi Çilesiz Mahallesi'nde özel bir sitede ikamet eden Bayram Yetkin, yüksek gelen faturadan dolayı dert yanarak yetkililerden yardım istedi. Yetkin, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tüm ülkede bir ay doğalgaz ücreti alınmayacaktı. Fakat deprem bölgesinde deprem sonrası hiç fatura gelmedi. Şu an bir binaya gelen doğalgaz faturası bir binaya 50 bin TL. Bu normalde Nisan ayında okunsaydı ücretsiz olacaktı. Fatura "0" olacaktı. Şuan bize 50 bin küsur fatura gelmiş. Bunun çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bu ödemelerin devlet tarafından yapılması gerekiyor" dedi.

Faturaların iptal edilsin

Yine aynı sitede ikamet eden başka bir depremzede ise, "Depremde ben Ankara'ya gittim. Hayırseverler sağ olsun orada kaldık. Malatya'ya geldik. Bugün itibariyle sayaçlarımız okundu. Biz Ankara'dayken oradaki faturalarımız ücretsiz şekilde karşılandı. Burada faturalar geç okunduğu için indirime tabi olmadı bu haktan yararlanamadık. MASKİ mesela suyu 1 Kuruş olarak belirledi. Uygulamanın bu gibi olması gerekiyor. Biz aylardır şehir dışında perişan bir şekilde yaşıyorduk. Evimizde daha oturmadık. Tadilatını bile yaptırmadık ama fatura geldi. Ülkenin her yerinde vatandaşlar bir fatura ücretsiz oturdu. Bizler depremzedeler olarak bu faturaların iptal edilmesini ya da cüzi bir seviyeye çekilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar 10
Şah 09 Haziran 2023 12:59

Beter olun şikayeti etmeen,Suriyeliler yaşasın size ölüm

Özgür ÖZTAŞ 09 Haziran 2023 08:45

Ben Gaziantepdeyim banada 22 bin tl lik elektrik faturası geldi cimere bu gelen faturaların iptali için herkes itiraz dilekçesi yazarsa faturalar iptal edilir e devletten cimere giriş yapıp yazabilirsiniz. Enerji Bakanlığına

Abdullah çiçek 09 Haziran 2023 08:18

Devlet ağır hasar ve yıkılmış binaların dogalgaz ve elektrigini sıfırladı. Tabi alıştınız bedavadan yaşamaya cevahir nerenin borazanı olduğun belli provokasyon yapma

Cevahir 08 Haziran 2023 14:21

Beter olsunlar oy verdikleri ödesin faturalarını alamadılar erdogan onları kurtarır

Hüseyin 08 Haziran 2023 09:27

Bunun adı kötülük. Seçimin bitmesine bağlayanların ki gibi..

Abdullah 07 Haziran 2023 23:41

Bu sitede oturulmuş veya Ocak ayı kullanımdır kullanın ondan sonra iptal edilsin şubat 6 dan beri evlerde kimse yok

Artık çok geç 07 Haziran 2023 18:58

Seçim bitti kardeş

Mehmet Mustafa Toptaş 06 Haziran 2023 21:39

Teşekkürler. Önemli bir konuyu gündeme taşıdığınız için.

Erkan 06 Haziran 2023 16:59

Depremzedelerin yanında olan tüm Türkiye’nin göstermiş olduğu anlayışı Malatya Doğalgaz şirketininde göstermesi gerekmekte ve tüm faturaların iptal edilmesi anlayışını göstermesini bekliyoruz.

Malatya dan 06 Haziran 2023 15:18

Seçim bitti. 5 sene sonra bakarız.

Bakmadan Geçme