Depremzedelere eşya yardımı yapılacak mı?

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzel Mansur, başvurularının alınıp ödenmeyen eşya yardımını Meclis gündemine taşıdı.

6 ve 20 Şubat depremleri sonrasında, iktidar tarafından depremde hasar gören eşyalar için depremzedelere nakdi eşya yardımı yapılacağı açıklanmıştı.Ancak dilekçeler alınmasına, eşya hasar tespit komisyonlan kurulmasına ve formlar düzenlenmesine rağmen depremzedelerden eşya yardımı alan olmadı,İktidar tarafından depremin sicaklığıyla söz verilen sonrasında da unutulan vaatlerden birinin de eşya yardımı olduğunu vurgulayan CHP'li Guzelmansur, eşya yardımının akıbetiyle ilgili İçişleri Bakanliginasoru önergesi verdi.

hatayekspres.com'da yer alan habere göre, CHP'li Güzelmansur'un yazili soru önergesinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlanmasını istediği sorular şunlar:

"Hatay'da yıkık ve acil yıkılacak konut ve ticarethane sahibi depremzedelerden kaçı eşya yardımı için: başvurmuştur? Bunlardan kaçına, ne kadar ödeme yapılmıştır?

Depremden zarar gören diğer 10 ilde, iller bazında, yıkık ve acil yıkılacak konutların sahibi deprem zedelerden kaçı eşya yardımı için başvurmuştur? Bunlardan kaçına, ne kadar ödeme yapılmıştır?

GIB zarar tespiti komisyonu ekipleri tarafından, Hatay'da kaç orta ve az hasarlı konut ve işyerinde zarar tespiti yapilmiştir? Tutanak altına alınan zarar görmüş eşyalar için toplamda biçilen değer ne kadardır? Hatay'da GiB ekipleri tarafından tespiti yapılan zarar görmuş eşyalar için kaç depremzedeye, ne kadar nakdi yardım yapılmıştır?
GIB zarar tespiti komisyonu ekiplen tarafından, depremden etkilenen diger 10 ilde, iller bazında, kaç orta ve az hasarlı konut ve işyerinde zarar tespiti yapılmıştır? Tutanak altına alınan zarar görmüş eşyalar için toplamda biçilen değer ne kadardır?

Depremden etkilenen diğer 10 ilde, iller bazinda, GIB ekipleri tarafından tespiti yapılan zarar görmüş eşyalar için kaç depremzedeye, ne kadar nakdi yardım yapılmıştır?

Hatay'da ve depremzede diger 10 ilde, her bir il için ayn aynı olmak üzere, eşya yardımı yapılacak kaç depremzede vardir? Ödemeler ne zaman yapılacaktır."

Yorumlar 5
Geride kalanlar 20 Kasım 2023 22:45

Eyyyy eşya yardımı parası eyyy

Mağdurzede 12 Kasım 2023 23:17

3 ay 5 ay 9 ay oldu yerleşen yerleşti açıkta kalanlar ziyan perişan oldu ev tutanın eşyası yok hatta ayakta duracak umudu yok Elazığ depreminde 90 bin verildi üstünden kaç yıl geçti şimdi hesaplanmış yok 2+1 50-60 arası 3+1 70-80 Allah aşkına bi buzdolabı 30 bin olmuş hergünde herşey artıyor neden zamanında verilmiyor kış geldi milletin çulu yok bi an önce çözülsün artık eğer verilmeyecekse neden enkazlarda polis tutup bi eşyamızı buluruz umudunu elimizden aldınız!!!

Rukiye 02 Ekim 2023 14:30

Allah aşkına yetti artık nerde bu eşya paraları zaten kiracıydık biz ev sahibi değiliz ki bir umudumuz olsun. Başka şehirlere savrulduk elimizde kalan başkasının verdiği kıyafet. Hangi gücümüzle tekrar eşya alacağız. El insaf kaç ay oldu. Ben oturduğum ev hasar veyahut ağır hasar değildi enkazın altından çıktım.

Mustafa 25 Eylül 2023 16:42

7 ay geçti Eşya yardımını ne zaman yapacaksınız ciğerimiz yanıyor arşa ulaştı artık o derece bir an önce yapın çok zor durumdayız

Bilen bilir 12 Eylül 2023 19:51

Yine kandırıldık

Bakmadan Geçme