Depremzede öğrenciler Avrupa'da staj yaptı

Asrın felaketinin ardından hayatın normale dönmeye başladığı Malatya'da lise öğrencileri Almanya'da staj yaptı. Hibrit ve Elektrikli Araçlarda Arıza Teşhisi ve Periyodik Bakımı  projesiyle yurt dışına giden öğrenciler elektrikli otomobiller konusunda bilgilerini yeniledi. Staj programı hakkında konuşan Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Remzi Sevim, 'Almanya'da araç teknik servislerinde dört hafta süre ile staj yaptılar. Avrupa'da kullanılan ileri teknolojileri, yenilikleri, yöntemleri ve uygulamaları yerinde gördüler' dedi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik Programı kapsamında Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi'nin hazırladığı “Hibrit ve Elektrikli Araçlarda Arıza Teşhisi ve Periyodik Bakım” adlı proje ile öğrenciler Avrupa'da Motorlu araçlar teknik servislerinde staj yaptılar.

Avrupa'da ileri teknolojileri gördüler

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Remzi Sevim, "Proje ile Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanında okuyan 14 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmenden oluşan ekip, 02/06/2023-29/06/2023 tarihlerinde Almanya'da araç teknik servislerinde dört hafta süre ile staj yaptılar. Hibrit ve Elektrikli araçlarda diagnos cihazı ile kontrol ve testleri yapma, arıza kodu okuma ve silme, elektrik motorunun arıza kaydını okuma ve silme, Hibrit araçlarda egzoz emisyon sistemlerinin ölçüm ve kontrolünü yapma, peryodik bakım yapma uygulamalarında Avrupa'da kullanılan ileri teknolojileri, yenilikleri, yöntemleri ve uygulamaları yerinde gördüler" açıklamasını yaptı.

Uluslararası deneyim edindiler

Staj döneminin verimli geçtiğinin altını çizen Müdür Sevim, "Öğrenciler teknik servislerde İş başı uygulamalar ile kaliteli bir staj dönemi geçirdiler. Mesleki bilgi ve becerilerini geliştirdiler. Uluslararası deneyim edindiler. Yabancı dil bilmenin ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrendiler. Avrupa kültürünü tanıdılar ve kültürümüzü tanıttılar. Staj kazanımları öğrencilere verilen sertifika ile belgelendi. Katılımcıların tüm bu deneyimleri, gelecekte iş piyasasında istihdam edilmeleri için önemli bir avantaj sağlamaktadır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bakmadan Geçme