Depremin üzerinden 9 ay geçti Malatya'da sıkıntılar bitmedi!

Saadet Partisi Ekim Ayı İl Divan Toplantısı'nda konuşan Genel İdare Kurulu Üyesi Fesih Bozan, Şubat'ta yaşanan depremlerde en fazla etkilenen illerden olan Malatya'da, depremlerin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen Malatyalıların sıkıntısı giderilmediğini söyledi.

Bozan, Haziran 2018 genel seçimleri öncesinde imar barışının getirildiğini anımsatarak, “Malatya'da 22 bin 329 adet yapı kayıt belgesi düzenlendi. Nasıl yararlanmış, para alınarak, para alındığı zaman yapı depreme uygun hale mi gelmiş oluyor? Ve sonuç ortada. Daha 36 bin bina yıkılacak. Depremde yaklaşık 180 bin hane mağdur oldu. 135 bin TOKİ yapılacak deniliyor ne zaman? Daha 33 bin konutun ihalesi yapılmış. 110 bin aile konteyner kentlerde kalıyor” dedi. Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı Ekim Ayı İl Divan Toplantısı SP Genel İdare Kurulu Üyesi Fesih Bozan'ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan Bozan, Şubat'ta yaşanan depremlerde en fazla etkilenen illerden olan Malatya'da, depremlerin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen Malatyalıların sıkıntısı giderilmediğini söyledi.

İmar afları neden yapılır

‘Deprem öldürmez, binalar, ihmaller ve usulsüzlükler öldürür' diyen Bozan, “Deprem bölgelerine neden imar verilir. Yapılan Binalar Depreme göre neden yapılmaz. İmar afları neden yapılır. Türkiye'de en son imar affı yasası 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesinde 6 Haziran 2018 tarihinde “İmar Barışı” adıyla Eski Bakan Kurum'un verdiği rakamlara göre 5 milyon 848 bin 927 konut ve 1 milyon 237 bin 42 ticari olmak üzere 7 milyon 85 bin 969 bağımsız bölüm imar barışından yararlanmış. Malatya'da 22 bin 329 adet yapı kayıt belgesi düzenlendi. Nasıl yararlanmış Para alınarak. Para alındığı zaman yapı depreme uygun hale mi gelmiş oluyor? Bu depremin üzerinde yaklaşık 9 ay geçti Malatyalıların sıkıntısı giderildi mi? Maalesef Hayır. Ve sonuç ortada. Daha 36 bin/daire yıkılacak. Depremde yaklaşık 180 bin hane mağdur oldu. 135 bin TOKİ yapılacak deniliyor ne zaman? Daha 33 bin konutun ihalesi yapılmış. 3000 konut kadar Kasım ayında bitecek deniliyor, ve halen110 bin aile konteyner kentlerde kalıyor. Ve kış geldi” dedi.

İsrail Dünyanın gözü önünde soykırım uyguluyor

İsrail, ABD ve diğer Batılı ülkelerin desteğiyle, günlerdir Gazze'de soykırım uyguladığını vurgulayan Bozan, “Elbette bu soykırım ve işgal sadece bugün değil 75 yıldır devam ediyor. Ama maalesef dünya ve İslam ülkelerinin liderleri seyrediyor. Müslüman ülkelerinin liderleri de sadece zillet içinde kınadı, hatta bir kısmı onu bile yapamadı! Ey İslam Alemi! İsrail ve Suç Ortağı ABD, Daha Ne Yapmalı ki İslam Alemi Uyansın? Gerçekten merak ediyoruz; daha ne olması gerekiyor? Hep birlikte ayağa kalkmak için başımıza daha ne gelmesi lazım? İsrail ve suç ortağı ABD, daha ne yapmalı ki İslam alemi uyansın? Irak ve Afganistan'da sustunuz, ABD durdu mu? Tunus ve Libya'da sustunuz, ABD durdu mu? Suriye'de hepiniz seyrettiniz, ABD durdu mu? Filistin meselesinde 75 yıldır susuluyor, İsrail ve hamisi ABD bir tek geri adım attı mı? Ey Müslüman ülkelerin Liderleri! ABD ve İsrail Erdoğanın'da eş başkanı olduğu adına BOP denilen Büyük İsrail Projesi uğruna dünyayı ateşe veriyorlar, ne zaman farkına varacaksınız? Herkesin gördüğü gibi, ABD Bu Suça Her Şeyiyle Ortaktır. ABD'nin, haksız davasında ve katliamlarda İsrail'e verdiği desteği, bizler haklı davalarında Filistinli kardeşlerimize vermeyeceksek vay bizim halimize! ABD, savaş gemilerini gönderdi, tırlarla, uçaklarla silahlar gönderdi, milyarlarca dolar para gönderdi, yetmedi Dışişleri Bakanını gönderdi, o da yetmedi ABD başkanı Biden atladı geldi! Yetmedi, diğer Batılı ülkeler bir bir İsraile gelip desteklerini ilan ettiler. Ya Müslüman ülkeler! Sadece kınama, laf ve telefon trafiği! Ha bugün bir de miting yapacaklar. AKP iktidarına hatırlatıyoruz; Muhalefet ve Sivil Toplum Kuruluşları iktidarları uyarmak için miting yapar, iktidar ise icraat yapar. Ey Akp İktidarı siz Sivil Toplum Kuruluşu musunuz? Eğer icraat yapacak cesaretiniz yoksa inin oradan Saadet Partili kadroları gerekli adımları dün olduğu gibi bugün de atacaktır. ABD, işte budur! Biz ABD'yi sadece bugün Müslümanlara karşı tutumundan değil, dünden bugüne gerçekleştirdiği katliamlardan da biliriz. ABD'nin kısa tarihi katliamlar, işgaller ve soykırımlarla doludur. Kızılderililerin ve Afrikalı kölelerin kanı üstüne kurulan ABD, akıttığı kan ve gözyaşı ile beslenmektedir. İşte İslam Alemindeki işgal ve katliamlarını hepimiz yaşıyoruz. Ortak Noktaları Sinsi Siyonizm, Irkçı Emperyalizm ve Vahşi Kapitalizmdir! Bush gitti, Obama geldi, Obama gitti Trump geldi, o da gitti Biden geldi. Ne değişti? Hiçbir şey! ABD yönetimine kim gelirse gelsin, değişen hiçbir şey olmadı, olmaz, İsrail, ABD'nin desteğinden çok, İslam ülkelerinin sessizliğinden güç almaktadır” diye konuştu.

İsrail'le bütün ilişkiler sonlandırılmalı

Bozan, Saadet Partisi'nin iktidara yol gösterici olarak bir Acil Eylem Planı önerdiğini anımsatarak, önerileri şu şekilde sıraladı; “İslam İşbirliği Teşkilatı, bir an önce sürece gerektiği şekilde müdahil olmalı ve zulmü durdurmak için inisiyatif almalıdır. Bu toplantılar kınama değil icraat toplantıları olmalıdır. Bunun inisiyatifini Türki'ye yapmalıdır. D-8 Ülkeleri ve Türk Devletler Teşkilatı acilen toplanmalı; İsrail'e karşı güçlü ve caydırıcı yaptırımlar derhal karara bağlanmalıdır. İslam ülkeleri, İsrail'de bulunan diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini tamamen durdurmalıdır. Türkiye ve diğer tüm İslam ülkeleri İsrail ile ikili anlaşmalarını, “normalleşme” süreçlerini ve karşılıklı ziyaret programlarını derhal iptal etmelidir. İslam ülkeleri, İsrail'e destek veren Batı ülkelerine petrol gönderimini yavaşlatmayı gündemlerine almalı ve gerektiğinde petrol sevkiyatını durdurmalıdır. Türkiye, özellikle Filistin'e ait enerji kaynakları üzerinde İsrail ile yapılan anlaşmalara derhal son vermelidir. Öncelikle çocuklar ve kadınlar olmak üzere, sivillerin can güvenliği mutlaka sağlanmalı, hastane, yetimhane, okul, ibadet yerleri gibi alanlar acilen koruma altına alınmalıdır. İsrail, Filistin topraklarına ve Filistinlilere yönelik silahlı eylemlerini durdurmadıkça, İsrail ile siyasi, ticari ve sosyo-kültürel bütün ilişki ve etkinlikler sona erdirilmelidir. TBMM'de bir heyet oluşturularak, teknik bir ekiple birlikte, Gazze'de bombalanan hastane ziyaret edilmeli ve oradaki durum hakkında kamuoyu bilgilendirilmelidir. İnsani yardımlar için acilen Mısır Refah sınır kapısında bir koridor açılmalıdır. Ülkemiz ve bölgemiz açısından büyük bir tehdit oluşturan ABD ve İngiltere, İsrail'in haksız işgaline destek vermek üzere Gazze açıklarında konuşlanmış olan deniz ve hava kuvvetleri unsurlarını bölgeden derhal çekmeli; bunun için kararlı ve dirayetli bir duruş sergilenmelidir. BM nezdinde İsrail'in haksız, hukuksuz işgal girişimine karşı gerekli kararların alınması için diplomatik girişimler acilen başlatılmalıdır. İsrail'in mevcut siyasi ve askeri karar verici kurumlarının, makamlarının, kişilerin tamamı hakkında Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinde yargılanma süreci için girişimler başlatılmalıdır. Ayrıca İsrail hakkında ‘soykırım suçu' temalı yargılama sürecine de başlanılmalıdır. Gazze'ye yönelik büyük bir insani yardım kampanyası organize edilmeli; Gazze'nin yeniden imarı için çalışmalar da süratle gündeme alınmalıdır.”

Bakmadan Geçme