'Depremi yaşayan kiracı nerede oturacak?'

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, 'Malatya'da kiraların çok uçuk olmasının sebebi konut azlığı ve güvenilir konut sayısının çok az olmasıdır' dedi.

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül yazılı bir açıklama yaparak, kiracıların durumunu ve kiralık ev piyasasını değerlendirdi.

Özgül, “6 Şubat depremleri nedeniyle ev sahiplerine tanınan hak sahipliği veya konut başvuru hakkı Malatya'da deprem felaketini yaşamış olan kiracılara da tanınması gerekiyor. Çünkü TOKİ'nin yapacağı konutlarda ev sahipleri oturacak. Peki kiracılar nerede oturacak? Kiracılara da TOKİ Başkanlığımız ev yapar ise hem kiralar normal değerini bulacaktır, hem de bir mağduriyet giderilecektir.” dedi.

Özgül, “Malatya'da kiraların çok uçuk olmasının sebebi konut azlığı ve güvenilir konut sayısının çok az olmasıdır. Malatya'da 6 Şubat depremleri öncesi deprem yaşamış konutların tamamı güvensizdir. Kim her ne kadar ‘Benim konutum az hasarlı' dese de kesinlikle inanılmaması gerekiyor.” diyerek soruna çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Yorumlar 11
Mehmet 25 Temmuz 2023 10:54

İnsan fırsatçı olursa memleket düzelmez Allah insana iyi ev sahibi ve iyi kiracı denk gerisin oturduğum ev yıkıldı kiraya verdiğimiz kiracı evden çıkmıyor şuan mağdur durumdayım çadırda kalıyorum en son mahkeme yolu gözüküyor bu saatte sonra artık benim kiracı hakkında olumsuz davranırım Allah insanı iyi kiracı ve iyi ev sahibi ile karşılaştırsın

Ergün 20 Temmuz 2023 09:09

İşçisi kiracı,sanayici kiracı... ekonomiyi kiracı ayakta tutuyor. Ama henüz kiracıya TOKİ verileceğine dair bir haber yok. Yazık

Vahap bayır 20 Temmuz 2023 08:36

Aynen ciddi bir şekilde katılıyorum. Kiracılar. İnsan degilmi. Fırsatçılar.100 de 100. ,zam yapıyorlar evlerine. Hayat çok. Zorlaşti. Devletimizin. Bunu. Çozmesi. Lazım. Deprem. Bölgelerinde. İstiyen. Kiracılara. Ev. İmkanı. Tanımaları.

Mehmet 20 Temmuz 2023 02:29

Cok sukur kiracilari dusunen biri cikti 6 ay olacak kimse kiracilar icin birsey demiyor.nezamana kadar kontenyrda oturacak kiracilar lutfen kontenyrda kalan kiracilara da tokiden ev verilsin sesimizi duyurun

Turan demirhan 19 Temmuz 2023 11:41

Helal be başkan.Sanki depremi mal mülk sahipleri yaşadı.Kiracılar hiç böyle bi felaket yaşamadı.Kiracı olarak bunu cimere yazdım ama boş tabi ..Bunun böyle platformlarda dile getirilmesi lazım..Ağzınıza sağlık bu konuyu gündeme getirdiğiniz için .

Elbistanlı 19 Temmuz 2023 11:09

Kiracıları bı cukara koyup yaksinlar yaşamaya hakları yok ev kiraları almiş başını gitmiş ev sahibine destek kredi var kiracıya bişey yok bu hakmi eşya parası paraları nerde hani 5 ay oldu

Cihan 19 Temmuz 2023 10:38

Beş yıldır Malatya'da yım. Buraya severek geldim. Lakin deprem sonrası yapılan bu insafsız ve vicdansız kira artışları bize depremi unutturdu. Allah,tan gelene rıza gösteririz. Kuldan gelen bu fırsatçılığa rıza gosteremeyiz. Ve hiç birşeye sigdiramayiz. Malatya'nın bundan dolayı kaybetmesini istemem.

Ahmet şatır 19 Temmuz 2023 10:20

Deprem kiracıları vurdu devlet kıracılarla hiç ilgilenmiyor.allah yardımcıları olsu .

Deniz Sümbül 19 Temmuz 2023 09:39

İlk kez adil,insani ve şahsi çıkarsan uzak bir konuşma okudum,Malatya için çok büyük bir gelişme.Malatya da böylesi de varmış,umut verici bir gelişme

Ömer 19 Temmuz 2023 09:37

Bu sorunları gören,duyan ve çözüm üreten bir yetkili varmı yok.Zaten birilerinin eline fırsat geçmesin.İşte kiralar ortada.Gidişat iyi değil demek istemiyorum gidişat çok çok kötü.

yolcu 19 Temmuz 2023 09:18

helal olsun agzina saglik.sonunda kiracıların da hakkını savunan biri konuştu.zaten evsiz olan bizler depremden sonra tamamen oryada kaldık.

Bakmadan Geçme