Depremden sonra AFAD gönüllüsü oldular

6 Şubat  Kahramanmaraş merkezli depremlerinin etkilediği Diyarbakır'da, depremlerin ardından 16 bin 500 kişi temel online eğitimi tamamlayarak AFAD gönüllüsü oldu.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin yıkıma neden olduğu kentlerden Diyarbakır'da AFAD gönüllüsü olmak isteyenlerin sayısı günden güne artıyor.

Kentte afet anında kurtarma faaliyetlerinde bilinçli müdahalenin önemini kavrayan her yaştan ve her meslekten binlerce kişi, e-Devlet üzerinden AFAD Gönüllülük Sistemine başvuruda bulundu.4 yılda 11 bin 500 gönüllüye ulaşan AFAD'a yaklaşık 9 ayda başvuru yapan 16 bin 500 kişi temel online eğitimi tamamlayarak AFAD gönüllüsü oldu. Olası bir afette arama kurtarma çalışmalarında aktif görev almak isteyen gönüllülerin saha eğitimleri devam ediyor.

"Yoğun talep oluştu"

Diyarbakır AFAD Eğitim Şube Müdürü Veysi Kaya, toplum yararına herhangi bir çıkar beklemeden çalışmayı temel ilke edinen AFAD gönüllüsü olmak için ilk etapta e-Devlet üzerinden 6 aşamalı temel eğitim modülünden geçmek gerektiğini söyledi.
AFAD Başkanlığınca 2019 yılında başlatılan gönüllülük sistemi kapsamında 4 yıllık süreçte 11 bin 500 kişinin Diyarbakır'da AFAD gönüllüsü olduğunu ifade eden Kaya, "Asrın felaketi sonrası AFAD gönüllüsü olmak için yoğun bir talep oluştu. Deprem sonrası 16 bin 500 kişi bize ulaştı. Temel online eğitimi tamamladılar. Saha eğitimimiz devam ediyor. Eğitimi tamamladıktan sonra 'Destek AFAD Gönüllüsü' olarak sahada çalışmalarına devam edecekler." dedi.

Saha eğitiminde arama kurtarmadan, sahaya giriş tekniklerine kadar tüm bilgilerin verildiğini dile getiren Kaya, eğitimlerle farkındalığın da artırıldığını ifade etti.

AA

Bakmadan Geçme