Depremden İlham Aldı: Yağmur, İtfaiyeci Olmaya Karar Verdi

Malatya'da 6 Şubat depremine tanık olan 19 yaşındaki Yağmur Duygu Dinç, itfaiyecilerin cesur kurtarma çalışmalarını gördükten sonra itfaiyeci olmaya karar verdi.

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Malatya'yı da derinden etkiledi. Deprem sırasında Malatya'daki evinde bulunan 19 yaşındaki Yağmur Duygu Dinç, yaşadığı evin ağır hasar alması ve birçok akrabasının enkaz altında kalmasıyla büyük bir travma yaşadı. Yağmur, yakınlarının enkazdan çıkarılma çalışmalarını izlerken, itfaiye ekiplerinin özverili çalışmasına tanık oldu ve "Ben de başkalarını kurtaracağım" diyerek itfaiyeci olmaya karar verdi.

Bu kararı doğrultusunda Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü'nde eğitim almaya başlayan ve derslerinde başarı gösteren Yağmur, şu anda Uzunköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde staj yapıyor. Yağmur, depremin ardından yaşadıklarını unutamadığını belirterek, itfaiye ekiplerinin enkaz altındaki insanları kurtarma çabalarının kendisini derinden etkilediğini ve o an itfaiyeci olmaya karar verdiğini ifade etti.

"Bir saniyenin bile insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu gördüm" diyen Yağmur, hayatını bu amaç uğrunda çalışarak geçirmek istediğini dile getirdi. "O gün itfaiyeciler akrabalarımı ve arkadaşlarımı enkazdan kurtardı. Ben de başkalarını kurtaracağım" diyerek bu yolda kararlı olduğunu belirtti.

Yağmur'un azmi ve kararlılığı, hem ailesi hem de çevresi tarafından büyük takdir toplarken, genç kızın gelecekteki meslek hayatında da başarılı olacağına inanılıyor.

Bakmadan Geçme