Deprem psikolojisini atlatamadı

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlere Malatya'daki evinde yakalanan hidrosefali hastası Zeynep Özkul yaşadığı korku dolu anları anlattı. Özkul,' Hala o psikolojiyi atlatamadım, çocuk gibi korkuyorum 'dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Malatya'yı ağır bir şekilde etkiledi. Sabah 04.17'de yaşanan büyük depreme Fahri Kayahan caddesinde bulunan Orta Doğu Sitesindeki evinde uykudayken yakalanan hidrosefali hastası Zeynep Özkul, yaşadığı travmayı atlatmaya çalışıyor.

Deprem anı ve sonrasında yaşadıklarını gazetemize anlatan Özkul şunları söyledi:” Hala o psikolojiyi atlatamadım. Çocuk gibi korkuyorum. Çadır hafiften sallansa dahi deprem oluyor sanıyorum ve ne yağacağım bilemiyorum. Psikolojim tamamen bozuldu. İlk depreme Fahri Kayahan'daki evimizde yakalandık. Oradan etrafımızdaki evler yıkıldı. Yer yarılacak sandık, o derece şiddetiydi. Daha sonra temelli caddesine gittik ve ikinci depreme orada yakalandık. Ben hidrosefali hastasıyım. Çadırda zorluk çekiyorum ancak yine de halime şükrediyorum. Çok zorluklar yaşadık, çok zor günlerdi. Rabbim bir daha yaşatmasın.”

Bakmadan Geçme