Çözüm istiyoruz
Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Orhan Ünalır, sokak aralarında toplu şekilde başı boş gezen köpeklerden mahalle sakinlerinin şikayetçi olduğunu söyledi. Öğrencilerin sabah, öğlen ve akşam çıkışlarında köpeklerden dolayı eve gitmekte korktuklarını belirten Ünalır, yetkililerden çözüm yolu istediler.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yeşilyurt İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Orhan Ünalır, sürüler halinde gezen sahipsiz başıboş köpeklerden, çocukların ne okula ne de parka güven içinde gidemediklerini kaydederek, çözüm beklediklerini dile getirdi.
Parklar başıboş köpeklerin yatağı oldu
Ünalır, mahallede başı boş gezen köpeklerle ilgili vatandaşlardan şikayetler aldığını ifade ederek, “Şikayetler üzerine bizde Büyükşehir belediyesine şikayetimizi bildirdik. Daha önceden de bildirmiştik. Burada sabahleyin okula giden çocuklarımız, işe giden kadınlarımız erken saatlerde ve akşam çıkışlarda rahatsızlık veriyor. Köpeklerin geneline küpe takılıp geri bırakılmış. Burada apartmanların arasında hayvanların rahat edeceği bir ortam değil. Hayvan severlerle aynı fikirdeyiz. Hayvanları korumamız lazım ama bunun yanı sıra insanlar cüsseli, iri ve başıboşluğundan dolayı korkuyor. Özellikle çocuklarımız. Veteriner Müdürlüğüyle görüştüğümüzde haklı olarak biz hayvanlara çıkan yasayla ilgili kısırlaştırıp, bırakıyoruz zarar vermiyor. O yasadan dolayı bunu söylüyor. Fakat biz mahalleli olarak, başta hurdacıların orayı mesken edinmişler başıboş hayvanlar. Karışan yok pisliklerin içinde hastalık saçıyor. Oysaki veterinerimiz diyor ki bunların aşısı yapılmış alakası yok. Burada parklarımız başıboş köpeklerin yatağı oldu. Okullar önlerinde de aynı durumda. Bize bu konuda en büyük iyiliği Yeşilyurt Belediyesi yaptı. Gelip topluyor, ıslah ediyorlardı. Barınaklara götürüyordu. Büyüyen bir büyükşehir var ama bu konuda küçülmüş bir büyükşehir var karşımızda. Başlarından savıyorlar diyorlar biz aldığımız yere bırakmak zorundayız. İnsanlara yarın zara verdiğimiz zaman bunun sorumlusu kim diye soruyorum. Cezasını kim çekecek" dedi.
Bu ayrımcılık niye?
Mahallemizle ilgili sıkıntıların devam ettiğini aktaran Ünalır, “Metruk evlerle ilgili sıkıntılarımız var. Emniyetin çalışmış olduğu projeden dolayı. Kentsel dönüşümden dolayı metruk ev oldu. Aslında bu evler metruk ev değildi. Vatandaşlar buraya masraf yapamıyor. Kentsel dönüşüm bir an önce sonuçlanırsa vatandaş rahat edip, önünü görecek. Hurdacılarla ilgili sorun devam ediyor. Oradaki esnaf kendileri de güzel bir yer istiyorlar. Belediyemiz bize tahsisi etsin, gidelim diyor esnaf. Çünkü Malatya'nın yükünü çeken, kahrını çeken esnaflarımız buradan olmaktan memnun değiller, yaşam alanları daralmış. Güzel bir yer olursa hurdacılarımıza rahat bir şekilde taşınmak istiyorlar. Bizim büyükşehirden asfalt sorunumuz var. Yeşilyurt Belediyesi ile ilgili bir problemimiz yok. Ama Büyükşehir Belediyesinden hizmet alamıyorum. Kaldırım, asfalt eksik olan yerlerimiz var. Biz söyledik ama yapmadılar, bizden sonra söyleyen muhtarlara kaldırım yaptılar. Bu ayrımcılık niye. Bunu anlamış değiliz" şeklinde konuştu.