Covid 19 bitiyor

Malatya'da yeni tip koronavirüs salgınında son 8 ayın en düşük vaka sayısına ulaşıldı. Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, vaka sayıların Türkiye genelinde 8 ay sonra 10 binin altına düştüğünü belirterek, 'Malatya da ise şuan 20'li rakamlara düştük. Yoğun bakımlarda 5-6 hastamız yatmakta. Neredeyse hafta da bir bazen hiç vefat olmuyor. Eğer yeni bir varyant artışı olmasa biz pandeminin tamamen gündemden düşeceğini bekliyoruz' dedi.

Dün açıklanan Covid-19 verilerine göre Türkiye'de uzun zaman sonra ilk kez yeni vaka sayısı 10 binin altına inerken, vefat sayısı ise 38'e kadar geriledi. Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, gazetecilere yaptığı açıklamada, vaka sayılarının son 8 ayın en düşük seviyesinde olduğunu, düşüler birlikte covidin artık ülkemizde de yavaş yavaş gündemden düşeceğini söyledi. Bentli, Vaka sayıları 8 ay aydan sonra 10 binin altına düştüğünü anımsatarak, “Malatya da ise daha önce 20'li rakamları görmüştük ama şuan yine 20'li rakamlara düştük. Yoğun bakımlarda 5-6 hastamız yatmakta. Buda çok ileri yaşta ve hatırlatma dozlarını yaptırmayanlar. Neredeyse hafta da bir bazen hiç vefat olmuyor çok şükür. Eğer yeni bir varyant, artışı olmasa biz aşılarla covidin tamamen gündemden düşeceğini bekliyoruz” diye konuştu.

Haziran'da hasta almayı planlıyoruz

Bentli, yapımı tamamlanan Battalgazi Devlet Hastanesi'nin hasta kabulüne başlama tarihi ile ilgili olarak da, “Battalgazi Devlet Hastanesi yaklaşık 20 gündür Bakanlığımızın değerlendirmesi altında. Ankara'dan gelen ekip haftada bir veya 2 gün buradalar. Hastanede çok ciddi bir eksiklik olmadığını söyleyebilirim. Bu normal bir süreç. 60 bin metrekare kapalı alanı olan bir bina. Her tarafına tek tek bakıldığı için uzun sürebiliyor. Tahminiz Mayıs ayı gibi hastanenin geçici kabulü bize yapılacağı ve ondan sonrada satın aldığımız tefrişatlar ve diğer tıbbi cihazların ince temizliğinin yapılmasıyla Haziran ayı gibi ilk hastamızı alırız diyoruz. Ayrıca sürekli işçi kadrosu başvuruları bitti. Önümüzdeki günlerde kura olacak. Personellerin atanması, işe başlaması ve personeller yeni oldukları için Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir haftalık eğitim planlıyoruz. Daha sonra da ilk hastalarımızı Haziran ayında almayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme