Çok Şiddetliydi, Tedirginlik Yaşadık

Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depreme canlı yayında yakalanan ERTV sunucusu Hülya Kaya, o an yaşadığı korkuyu ve çaresizliği anlattı.

Merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan ve sabah saatlerinde yaşanan 5.9 büyüklüğündeki deprem, Malatya genelinde paniğe neden oldu. Malatya ERTV sabah programı sunucusu Hülya Kaya, depreme canlı yayında yakalandı. O anları anlatan Kaya, şunları söyledi:

“Sabah saat 10.00'da programımıza başladık, her şey normaldi. Ancak bir anda büyük bir sarsıntı yaşandı. Maalesef depremlerle yaşamaya alıştığımız bir şehirdeyiz, ancak bu seferki çok şiddetliydi ve bizi gerçekten korkuttu. Hemen aklıma sevdiklerim geldi, acaba onlara ulaşabilecek miyim, herkes güvende mi diye düşündüm. Burası çelik konstrüksiyon bir bina olduğu için her şey çok fazla ses çıkarıyor ve sallantılar da çok yoğun hissediliyor.”

Depremin uzun sürmesinin endişelerini artırdığını belirten Kaya, “Bu durumu tarif etmek gerçekten çok zor. Hepimiz hayatımızı normale döndürmeye çalışıyoruz, ama böyle anlar her şeyi altüst ediyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun,” diye ekledi.

Malatya'da yaşanan deprem, Kaya'nın da belirttiği gibi insanlarda büyük bir tedirginliğe yol açtı.

Bakmadan Geçme