Çocuklara özel etkinlik

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da gönüllü ve görevli olarak gelen ekibiyle birlikte desteklerini sürdürürken, çocuklarla eğlenmeyi de ihmal etmiyor.

6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle büyük yıkıma uğrayan Malatya'ya gönüllü olarak gelen Türkiye Diyanet Vakfı Lüleburgaz ekibi, depremzede çocukların yaralarını sarmak için Kernek Meydanı'nda çocuklarla birlikte oyunlar oynadı. Dönüşümlü olarak Malatya'ya gelen ekip depremzede vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyor. Lüleburgaz'dan manevi danışman olarak geldiğini söyleyen Diyanet Gönüllüsü Bahar Demir, “Manevi danışman olarak burada bulunuyorum. 4 kadın 3 erkek olmak üzere toplamda 7 kişi olarak geldik. Geçen hafta salı gününden beri farklı çadır ve konteyner kentte dolaştık” dedi.

Maddi ve manevi olarak yanlarındayız

Depremzede vatandaşların sıkıntılarına ve dertlerine ortak olmak için Malatya'ya geldiklerini belirten Demir, depremzedelerin yanında olduklarını hissettirmek istediklerini ifade etti. Demir, şunları kaydetti: ”Dualarımızla beraberdik ama gelip onlarla dertlerini paylaşmayı da istedik. Onlar da çok memnun oldular. Yanlarında olmamız bile çok mutlu etti. Biz onlara dua ederken onlar bize dua etmeye başladı bu da bizi mutlu etti. Diyanet gönüllüleri ekibi olarak bir hafta daha buradayız. Dönüşümlü olarak geliyoruz. Biz gidince başka ekip geliyor. Depremzedelerin maddi ve manevi olarak sürekli yanlarındayız. Onlar da artık alıştılar bize, hem maddi hem de manevi ihtiyaçlarını söyleyebiliyorlar. Biz de iletilenleri İl Müftümüze, İl AFAD Başkanımıza ileterek devam ediyoruz.”Kırklareli Lüleburgaz KYK Manevi Rehberi Arzu Azçelik ise depremzedeler için etkinlik yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Bakmadan Geçme