Çocuklara moral etkinliği

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Prof. Dr. Mesut Parlak Anaokulunda, depremzede öğrenciler ve veliler için moral etkinliği düzenlendi. 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, çocukların, depremin oluşturduğu travmaları atlatabilmeleri için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Yeşilyurt ilçesi Prof. Dr. Mesut Parlak Anaokulu tarafından öğrenciler ve veliler için moral etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, Prof. Dr. Mesut Parlak Anaokulundaki eğitimciler, veliler ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Mesut Parlak Anaokulu Müdürü Fatih Timur'un konuşmasıyla başlayan etkinlikte, anasınıfı öğrencileri, depremden etkilenen 11 ilin isimlerinin yazıldığı dövizleri taşıyarak, depremden etkilenen 11 il anıldı. Etkinlikte konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir ise depremden sonraki süreçte, eğitimcilerin göstermiş olduğu fedakârlıktan bahsetti.

Ağır travma yaşadılar

Etkinliğin, depremzede veliler ve öğrencilerin moral bulması ve depremde hayatını kaybeden vatandaşların anılması amacıyla düzenlendiğini söyleyen Prof. Dr. Mesut Parlak Anaokulu Müdürü Fatih Timur, şunları söyledi: “Sloganımız küllerinden doğacak memleketim. Çocuklar ağır bir travma yaşadılar. Yetişkinlerin travmayı atlatma süreci daha hızlı oluyor ancak çocuklarınki öyle değil. Bazı çocuklar içe kapanık oluyor, bazıları konuşma sorunu yaşayabiliyor. Aslında 3 Nisan'da açıldı okulumuz. Bugüne kadar öğrencilerimizle belli bir mesafe kat ettik. Yaptığımız psikososyal destek çalışmaları, dışarıdan gelen rehber araştırma merkezinden gelen arkadaşlarımız oldu, onların da yaptığı psikososyal çalışmalarıyla birlikte, çocuklarımızdaki travmatik etkiyi bir nebze de olsa gidermeye çalıştık. Bu etkinlikle çocuklar deprem felaketinin yaşandığı illeri tanımış olacak.”

Bakmadan Geçme