Çınar'dan MGTC'ye ziyaret

Yabancı güçlerin Orta Doğu'da güçlü bir Müslüman ülke olmasını hazmedemediklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Orta Doğu'da güçlü bir Müslüman ülke, lideriyle, devlet kurumları, diğer yöneticileri ile gücünü ispat etmiş olan, Cumhurbaşkanının etrafında kenetlenmiş bir ülke istemiyorlar, çekemiyorlar. Kendilerinde aynı dirayet ve aynı güç olmadığı içinde bir türlü bunu hazmedemiyorlar' dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetini ziyaret etti. Ziyaretin başında Gaziantep ve İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısını ve terörü lanetlediklerini belirten MGTC Başkanı Mehmet Aydın ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, güncel konularla ilgili istişarelerde bulundular.

Ziyaretinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'a teşekkür eden Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın “Cemiyetimizi ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar'a teşekkür ediyoruz. Bugün üzücü bir haberle günümüze başladık, Gaziantep'te terör örgütünün attığı roketlerden dolayı 1'i çocuk 3 şehidimiz oldu. Devletimiz buna en güçlü şekilde cevap verecektir. Bizde Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti olarak terörü lanetliyoruz. Ziyaretimize gelen Yeşilyurt Belediye Başkanımıza da tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Güçlü ordumuz buna fırsat vermeyecektir

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın ve Yönetim Kurulu Üyelerine nazik karşılamalarından dolayı teşekkürlerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Birkaç gün önce devletimiz Kuzey Irak ve Suriye'ye bir hava harekâtı başlattı, hava harekâtı ile birlikte de haliyle teröristlerin saklandıkları inlere bir bir girilmeye başlandı, ülkemizde önceki haftalarda İstanbul'da ve Mersinde de yine bir terör saldırısı olmuştu. Seçim yaklaşınca ya da bir şekilde fırsatını bulunca saldırıyorlardı ama güçlü devletimiz, güçlü ordumuz, dirayetli Cumhurbaşkanımızın komutanlığındaki, özellikle son dönemde başarılar elde etmiş olan ordumuz, buna fırsat vermeyecektir. Gaziantep'te üzücü bir olayla karşılaştık sınırın öbür tarafından atılan roketle maalesef biri öğretmen iki kişi ile birlikte toplamda 3 kişinin hayatına mal oldu, yararlılar var ben vefat edenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bende cemiyet başkanımız gibi terörü lanetliyorum. Terörün dini dili ırkı olmaz terör nereden gelirse bir şekilde engellenmeli ve onları bir şekilde millet olarak birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde bertaraf etmeliyiz” dedi.

Orta Doğu'da güçlü bir Müslüman ülke istemiyorlar

Özellikle de son dönemlerde Türkiye'nin stratejik konumumuzdan dolayı bazı yabancı ülkelerin Türkiye üzerindeki emelleri, hevesleri ya da bir şekilde ortalığı karıştırmaya yönelik çabaları olduğunu dile getiren Başkan Çınar, “Şu ana kadar biz özellikle AK Parti hükümetinin de savunma sanayine destek vermesi, sanayi alanında millileştirilmenin arttırılması, silahlarımızın kendimiz tarafından, kendi ülke insanımız tarafından üretilmesi de bu anlamda bizi güçlü kıldı. Orta Doğu'da güçlü bir Müslüman ülke, lideriyle, devlet kurumları, diğer yöneticileri ile gerçekten de bu gücünü ispat etmiş olan bir Cumhurbaşkanının etrafında kenetlenmiş bir ülke istemiyorlar, çekemiyorlar. Kendilerinde aynı dirayet ve aynı güç olmadığı içinde bir türlü bunu hazmedemiyorlar, ne olursa olsun biz birliğimizi, beraberliğimizi daim edeceğiz birbirimize daha çok kenetleneceğiz, ülkemizi, milletimizi, bölgemizi, ilimizi, ilçemizi geliştirmek ve büyütmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz ki gösteriyoruz. Bugün gazetecilerimizle hem bir istişare, güncel konularla ilgili bir görüş alışverişinde bulunma hem de Yeşilyurt'ta görev alanımız dâhilinde yapmış olduğumuz birçok faaliyetler var. Bu faaliyetlerle ilgili de bilgilendirme amaçlı bir görüşme yapmak için Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetini ziyaret ettik, değerli başkanımızda her zaman ki nezaketi ve güler yüzlülüğü ile bizleri kabul etti ben tekrardan çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Rabbim milletimizi, memleketimizi, bölgemizi sıkıntılardan, dertlerden, afetlerden korusun tekrardan sizlere hayırlı çalışmalar temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi

Bakmadan Geçme