Çarşının yapımını geciktiriyorlar

Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, bazı kişilerin Malatya STK'ları adına açıklama yaptığını belirterek, 'Söğütlü Camii'nin genişletilmesi adına projenin değiştirilmesini istiyor. Bu dönüşüm sürecinin uzamasına neden olacağı gibi Malatya'mızın hayata dönüşünü de imkansız hale getirir' dedi. 


Malatya Mimarlar Odası Başkanının Malatya çarşı projesinin değiştirilmesine yönelik açıklamalarını Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Özhüsrev, projenin değiştirilmesi dönüşüm sürecinin uzatılmasına sebebiyet vereceğini belirterek, “Memleketine aşık bir insanım. Bir an bile memleketimden, çocukluğumun Gençliğimin geçtiği çarşımdan vazgeçmedim. Vazgeçmeyi aklımdan bile geçirmedim. Sizler de benimle aynı fikirde olduğunuz için Tarihi Çarşımızın, Cumhuriyet ve Kuyumcular Çarşımızın Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'ın depremin birinci gününden beri dediği gibi çarşımızın yapısının bozulmadan yapılmasında hemfikiriz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi yerinden dönüşümle hızlı bir şekilde şehir merkezimizin eski güzel günlerine kavuşacağını esnaf arkadaşlarımla birlikte inanmaktayız. Malatya'nın kültürünü, demografik yapısı, örf ve adetleri, alışkanlıkları çarşımızın eski haline alışıktık. Hemşerilerim çarşısını çok özledi. Şehrimizin en dinamik bölgesi böylesi bir yıkıma uğrayınca bu zaman dilimi esnafın mağdur olmasına neden oldu. Bu süreçten çıkma adına hem Çevre Şehircilik Bakanlığı hem de belediyemiz gayret gösterdi. Proje hazırlandı, Yeni Camii ve Söğütlü Camii'nin de aslına uygun şekilde yapılması öngörüldü. Ancak bazı sivil toplum kuruluşları adına konuştuğunu iddia eden kişiler Söğütlü Camii'nin genişletilmesi adına projenin değiştirilmesini istiyor. Bu dönüşüm sürecin uzamasına neden olacağı gibi Malatya'mızın hayata dönüşünü de imkansız hale getirir. Malatya'mızı eski güzel günlerine kısa sürede kavuşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 5
Yeşilyurtlu 26 Temmuz 2023 19:02

Sen ordan depremden kısa bir süre önce yer alırken sana "3 milyon dolarlık yeri nasıl 1 milyona aldın?" dediklerinde cevabın "orası yeşil alan devlet birgün boşalt dediğinde boşaltmak zorundayız" diyorsun! Şimdi Allah boşalt dedi!! La galibe illallah! Rabbim milletin malına çökeni de bilir!

CBduy sesimizi 26 Temmuz 2023 19:00

Proje uzarmış.. Bahaneyle bak! Projeyi çizene vali söylemeli yeşil alan diye.. o söylemiyorsa belediye başkanı söylemeli.. kimse söylemezse CİMER'e yazarız! Cumhurbaşkanımız buna asla izin vermez! Haberi yok belki de.. Editör; siz Malatya basını olarak haberini yapın.. Sizin gücünüz var bu konuda . Sesimiz olun! Söğütlü Camii önü kapanmasın!

İhanet44 26 Temmuz 2023 18:57

Vali Bey lütfen görevinizi yapiniz! Orası yeşil alan! Peşkeş çekiliyor gözünüzün önünde! Nefisli izzetli birisi olarak çağrımız sizedir: Yeşil alana bina yapımına izin vermeyiniz! Kuyumcular şehrin en güzel yerine çöküyor.. Bu mafyalik zorbalık durumuna izin vermeyin

Malatyalı44 26 Temmuz 2023 18:54

Kuyumcuların yeri yeşil alan.. Hepsi geçici ruhsatlı.. Rahmetli Özal yıkın dedi yiktirmadiniz. Eski bakan Kurum yıkın ve yeşil alan olarak kalsın dedi. Ne oldu da şimdi tekrar yapılmak isteniyor? Editör sizler Malatya'nın sesi olarak lütfen sesimize kulak verin! O zaman bizde belediyenin karşısındaki parka gidip bir yeri çevirip dükkan yapalım belediye bize geçici ruhsat versin! Birisi de çıksın hürriyet parkında yer cevirsin nasıl olsa yeşil alan! Yine rant dönüyor editör.. Bı zahmet haberini yapın artık! Oradaki kuyumcular "Kralı gelse kaldıramaz" diyorlardı. Allah bir gecede başlarına geçirdi! Kimse Allah'tan büyük değildir! Devleti göreve çağırın !

Malatyalı 26 Temmuz 2023 17:00

Hepiniz aynisiniz. Para para paraa

Bakmadan Geçme