Çarşı şantiyesinde işçi krizi! 

6 Şubat tarihli depremlerden etkilenen Malatya'da çarşı merkezinin yeniden imar ve inşa çalışmaları sürüyor. Kentte çarşı inşaatının içerisinde yer alan bir firmanın işçileri işten çıkardığı iddia edildi. Bu duruma isyan eden işçiler iki aylık maaşlarını alamadıklarını, paralarını almadan işyerinden ayrılmayacaklarını söylediler. 

TAKİP ET

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Malatya çarşı merkezinde birçok işyeri ve bina yıkıldı. Depremler sonrası çarşı merkezinin yeniden yapılması için çalışmalar başladı. Bu kapsamda birçok firma Malatya'da ihale aldı ve çarşının inşasına başlandı. İhale alan firmalardan birinin, çalışanların iş ahdinin sonlandırıldığı ve çalışanların iki aylık maaşlarının ödenmediği iddia edildi. Maaşlarını alamadıklarını öne süren işçiler ise maaşlarını alıncaya kadar iş yerinden ayrılmayacaklarını belirttiler. İşçilerle görüşme yapmak isteyen basın mensuplarına ise görevliler müdahale edildi.

Özel Haber
Yorumlar 1
Hakim 13 Haziran 2024 12:32

Ankara dan alınan ihalelerin alt taşeronlara havale edildiği ve bu gidişatın hiç iyi bir sonuç doğurmayacağıyla alakalı haberler kamuoyuna yansıyordu.Ekonomik sarsıntı,zelzelelerin yıkıp geçtiği hayat düzenimizden sonrası ve daha şiddetli ekonomik kaostan sonra ülkemize ve özellikle deprem bölgemiz insanına İnşaallah Yüce Yaradanımız yardımını esirgemez.dünya imtihanı bitenlere Yüce Allah merhamet eylesin.kalan bizlerin hayat imtihanı yaşanan bu süreçte ne kadar yamuk işlerin yapılmaya çalışıldığını herkes yaşayıp görüyor.hak sahipleri için kırsal da yapılan tokiler de rant,rezerv alan da rant, inşası devam eden şehir merkezinde rant, yıkım sürecinde rant her yerde yolsuzluk ve rant artık bu mızrak çuvala sığmadığı halde devam eden bir talan zalimliğiyle karşı karşıya olan bizlerin başvuracak bir adalet düzeni de yok.dehşet paralara alınan ihalelerin karşılığında vasat mı vasat evlerin yapımını başka alt yüklenicilere havale eden sözde büyük firmalar talan edilen kaynakların Ankara da taksimiyle meşkul.haşa iyi olanı tenzih ederim ancak 85m2 neti olan bir dairenin için milyonların çok az bir para olduğunu kimse iddia edebilir mi.herkes her şeyi biliyor şüphesiz.yetkili hiç kimse olan bitene ses çıkarmıyor.nalet olsun devasa paralara çok modern işler yapılacakken her köşeyi kapan haramzadelere.işte alt taşeron,elini hiç bir şeye sürmeyip Ankara'da ihaleyi yüksek fiyatlara kapattıkları halde ihaleyi alan firmaların, Ankara'dan dönen dolapların masraflarından ötürü alt taşarona havele ettikleri işlerde yaşanan ve daha yaşanacak rezil süreçlerden çeken emekçiler ve sözde özveriyle depremzedelere yapılan kalitesiz vasat rezil evlerin muhatabı olarak kazık fiyatlara maruz kalacağımız günün ispatı.oysaki bir daire için harcanan 3 milyon civarı paraya ne onurlu işler yapılabilirdi.işte en son örneği bir devlet bankasının Çamurlu Mahallesinde,sözde özverili özelde yolsuzluk ve rant amaçlı, bankacılara yapmaya çalıştığı sosyal amaçlı konut evlerinin alçakca fiyat durumu;2+1 85m2 evin fiyatı peşin 2.900.000 TL,3+1 105m2 evin fiyatı 3.800.000 TL.Bir yıl vadeye isteyenlere de + 1 milyon vade farkıyla ödemeli ev yapıyorlar.ülkemizde tamamen aleni yolsuzluk amaçlı yapılan bütün bu çalışmalar bize şunu haykırıyor.dah büyük belalara hazır olun.zalimlik devlet adına yetkililerin amacı olmuş.

Bakmadan Geçme