Çaresiz aile yardım bekliyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Niyazı Mahallesinde yaşayan Bekir Kaya, 4 yıl önce bir aracın çarpması sonucu felç nedeni ile yatağa bağımlı kalan eşi ve 3 çocuğunun bakımını tek başına yapıyor. Eşi ve çocuklarına baktığı için çalışamayan acılı baba, yetkililerden kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Malatya'da yaklaşık 4 yıl önce geçirdiği kaza sonucu Yeter Kaya yatağa mahkum kaldı. Geçtiğimiz yıllarda çalışıp evine bakan Yeter Kaya'nın eşi Bekir Kaya, eşinin felç geçirmesinin ardından işini bırakıp eşine ve çocuklarına bakmak zorunda kaldı. Yatalak eşi ve 3 çocuğuna bakan Bekir Kaya, ailenin tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor ancak eşine ve çocuklarına baktığı için çalışamayan Bekir Kaya, evinin kirasını bile ödemekte zorlanıyor. Eşinin GATA'da tedavi edilmesi gerektiğini maddi açıdan gücü olmadığından Ankara'ya gidemediğini anlatan Kaya, yetkililerden kendilerine yardım edilmesini istedi.

Sesimizi duysunlar

Gazetemize açıklamalarda bulunan Bekir Kaya, 2019 yılında eşine araba çarpmasıyla eşinin yatağa bağımlı kaldığını anlatarak, “2019 yılında eşim Şoför Okulu-Akkent mevkiinde eşim Yeter Kaya'ya, küçük çocuğumla birlikte araba çarptı. Ben kaza sürecinde fabrikada çalışıyordum. Eşim kazada beyinden hasar alıyor. Çocukta herhangi bir sıkıntı yok şuanda. Eşim hastaneye ölü diye götürüldü. Cihaza bağlıydı, 4 gün sonra rabbim bize bağışladı. 3 ay yoğun bakımda, 3 ay palyatifte kaldı, yaklaşık bir yıl hastanelerde yattı. 4 yıldır ben bakıyorum. Daha yeni yeni beyni çalışmaya başladı, insanları tanımaya, el kol hareketleri yapmaya başladı. Bunun için fizik tedavisini yapıyorum. Fizik tedavinin Ankara GATA'da yapılması gerekiyor. GATA'ya maddi imkansızlıklardan dolayı gidemiyorum. Kazadan sonra hem maddi hem de manevi olarak yalnız kaldım. İşi mecbur bırakmak zorunda kaldım. Gelirim yok. Sadece eşimin engelli maaşı ve bakım ücreti ile ayakta kalmaya çalışıyoruz. Evim kira, 3 çocuğum okula gidiyor. Maddi gücüm olmadığından eşimi GATA'ya götüremiyorum. Belediyeden ekmek fişimi alıyorum, sosyal yardımlaşmadan yardım alıyorum yetmiyor. Eşim için aldığım krem sadece 350 TL haftada bir tane alıyorum. Maliyetler çok pahalı, enjektörü biz alıyoruz, 7 TL'den 20 TL'ye çıktı. Fizik tedavici, cildiye uzmanı getiriyoruz özel cebimizden, bakıcı getiriyoruz cebimizden karşılamak zorundayız. Artık dayanamıyoruz. Devlet raporlu ilaçları vermesine rağmen ekstradan yüzde 80 masraf çıkıyor. Bu durumu ödeyecek maddiyatımız yok. Burada bulunan esnaflar 4 yıldır bize kardeşlik yaptılar destek oldular. Borçlandım seslerini çıkarmıyorlar. Zor durumdayım, ben hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyorum. Sesimizi duysunlar” ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme