Büyükşehir'e talibiz

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için hazırlıklara başladıklarını belirterek, 'MHP olarak bizler büyükşehri kazanmaya talibiz. Çok donanımlı, kapasiteli, kenttin değerlerini bilen teknik bir adayımız olacaktır' dedi.

Milletvekili Fendoğlu, partisinin Malatya il başkanlığı binasında düzenlediği halk gününde Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu. MHP'nin kentte yükselen bir değer olduğunu anlatan Fendoğlu, “Buraya halk gününe gelen arkadaşlarımızın parti mensubu olmadığını görürsünüz. Bu bir anlamda MHP'nin yükselen bir değer olduğunu yaklaşan yerel seçimlerde Malatya'da iyi bir noktaya geleceğini, iyi bir aday çıkaracağımızı ve o adayın da Malatyalı olacak. Malatya'nın kültürünü, tarihini, değerlerini bilen bir şahsiyetten yana olacak. Biz büyükşehire talibiz. Büyükşehirle birlikte ilçelerin hepsine talibiz. Allah nasip ederse seçim günü yine zaferler yaşamak için hep birlikte sizin karşınıza başkanım ve teşkilat başkanlarımla birlikte karşınıza çıkacağız. İnanmayanlar olabilir. Malatya'nın nabzını halkın içerisinde gezmeden, masaüstü hesap yapanlar yanılacaktır. Hepsinin bir hesabı var ise cenabı Allah'ın da bir hesabı var. Ki o hesap en güzelidir. Biz söz verdik bu yolda, bu davada. Hiçbir ülküdaşım, gönüldaşım bulunduğu yerde mağdur olmadan alnı açık başı dik gezecek. Hiçbir resmi kurum ve kuruluşlarda incinmeden devletin emrettiği gibi yaşayan tüm bürokratlarımız bundan sonra ötelenmeden başları dik işlerini yapacaktır. Derdi olan, sıkıntısı olan ülküdaşım var ise teşkilat başkanlarım buradalar, biz buradayız. Her an ulaşabilirler” dedi.

Adayımız bizde saklı

Gazetemizin “Büyükşehir aday belli mi?” sorusunu ise Milletvekili Fendoğlu,; “Evet, şuanda aklımızda bir isim var. Ama ismini şuanda açıklayamayacağız. Biz belli bir strateji izliyoruz bu süreçte. Daha önceden açıklama gibi bir niyetimiz yok çünkü seçimi almak istiyoruz. Genel başkanımız Etimesgut'taki konuşmasında bir program çizdi. 3 büyükşehir Ankara, İstanbul, İzmir. 27 büyükşehrin içerisinde ve diğer il ve ilçelerde kayyuma kalmış belediyeler diye bir sınır çizdi. Bu sınır bizim ölçümüzdür. O sınıra göre Malatya ittifakın içerisinde değildir ve ittifakta yapmayacağız” şeklinde cevapladı.

Malatya Ak Parti'ye verdiği oyun karşılığını alamamış

Malatya'nın ekonomik, sağlık dahil bir çok alanda hak ettiğin yerde olmadığına değinen Mehmet Fendoğlu, “Burada geçmişi yargılamak bir vatandaş olarak doğal hakkım. Milletvekili olarak eleştirmek en büyük hakkım. Malatya ve Malatyalıların sesi olmak ise benim vazifem. En yüksek perdeden de seslendiriyorum. Malatya Malatyalılar tarafından yönetilir. Malatya'nın tarihini, kültürünü, yaşantısını, örfünü, âdetini bilmeyen insanlar Malatya'nın ruhundan anlayamazlar. Kültüründen anlayamazlar. Dolayısıyla 16 yıl boyunca Ak Parti'nin kalesi olan Malatya bugün hak ettiği yerde değil. Gerek yatırımlar gerek icraatlar istenilen boyutta değil. Verilen oyun karşılığını alamamış. Ama bu demek değildir ki alamayacak. Bugün MHP 24 Haziran itibariyle vardır ve bu var oluşta Malatya'nın lehinedir” dedi.

Bakmadan Geçme