Bürokrasi azalacak büyüme hızlanacak

AK Parti Malatya Milletvekili aday adayı Ahmet Çakır, Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'ye siyasi ve ekonomik istikrar getireceğine dikkat çekti. Çakır, 'Cumhurbaşkanlığı sistemiyle hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacak. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir isleyiş̧ hakim olacak. Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak' dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 9 yılı aşkın süredir yürüten ve kısa bir süre önce görevinden istifa ederek AK Parti'den Malatya milletvekili aday adayı olan Ahmet Çakır, gazetemizi ziyaret ederek, Türkiye ve Malatya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin kuruluşundan itibaren birçok kademesinde görev aldığını anımsatan Ahmet Çakır, “9 yılı aşkın süren belediye başkanlık görevini bırakarak 24 Haziran'da yapılacak olan seçimde milletvekili aday adayı olarak başvuruda bulunduk. AK Parti'nin ilk kuruluşunda da yönetimde görev almaya başladık, daha sonra kısa bir süre İl Başkanlığı görevini yürüttük” dedi. Kentte yapılan hizmetleri anlatan ve şehri geleceğe taşıyacak büyük projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Ahmet Çakır, “Risk alarak büyük projelere imza attık. Senelerdir uğraşıyorum, emin olun ne gecemiz var ne gündüzümüz var. Geriden görünüşte siyah bir araçla bir adam geliyor gidiyor, kapısını da birisi açıyor diye görebilirsiniz. Ama, Allah şahit oturduğumuz yerler diken gibi. Sabahlara kadar uyumadığımız çok oluyor. Kendimiz için değil, bu şehir için, bu millet için kaygı çektik. Önemli olan bu baki kubbede hoş bir seda bırakmaktır” dedi.

TÜRKİYE HER ALANDA BÜYÜK GELİŞME GÖSTERDİ

2002'den önceki Türkiye'den bahsederek AK Parti iktidarı ile birlikte Türkiye'nin her alanda büyük gelişme gösterdiğini söyleyen Çakır, “Oy verelim vermeyelim, başka bir siyasi düşüncenin mensup olalım olmayalım, elimizi vicdanımıza koyduğumuza karşımıza çıkan gerçek şu. Ekonomi iyiye gitti. Bütün problemler çözülmüş değil elbette, öyle bir şey söylemiyorum; ama geçmişle kıyaslandığı zaman ülkemiz dağlar kadar iyiye gitti. En azından IMF'ye borcumuz kalmadı. Gırtlağımızı sıkmıyorlar, emir vermiyorlar. İsterseniz size beş milyar dolar borç verelim diye artık efeleniyoruz onlara. Bunlar kolay işler değil. Sağlıkta iyiye gidiş oldu. Gece 2-3 de ilaç kuyruğuna girmeyen var mı bilmiyorum? Sigorta ayrı bir alem, devlet hastanesi ayrı bir alemdi. Bugün özel hastanelerde insanlar tedavilerini yaptırabiliyorlar” diye konuştu.

DAVAMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti'nin bir dava partisi olduğuna dikkat çeken ve kendisinin de bu davanın bir neferi olduğunu ifade eden Ahmet Çakır, “Biz aday olabiliriz veya olmayabiliriz fakat davamıza hizmet etmeye devam edeceğiz. AK Parti'nin millete dayalı, gücünü sadece milletten alan, milletten başka hiç bir meşruiyet kaynağı kabul etmediği gibi millet üzerinde kayıt dışı egemenlik oluşturmaya çalışan hiç bir odağa da boyun eğmeyen, Türkiye'nin kadim medeniyet birikimiyle evrensel gerçekleri buluşturan, ahlaka, erdeme ve insani değerlere dayalı kuruluş ilkeleri olmuştur. Açıkça bu ilkeler, bizim hiçbir zaman ve hiçbir şart altında vazgeçmeyeceğimiz fabrika ayarlarımızdır. Velhasıl AK Parti siyaseti günübirlik kaygılara feda edenlerin değil, bir davası olanların partisidir. AK Parti gücünü milletten, değerlerini medeniyetinden alan bir dava partisidir” dedi.

İHANET YARIŞLARINA TANIKLIK ETMEKTEYİZ

AK Parti'nin sağlıktan eğitime kadar birçok alanda yaptığı yatırımlarının önemine değinen Çakır, “Sağlıktan, eğitime, kadın, yaşlı, çocuk ve engelli haklarının geliştirilmesinden çağdaş şehirciliğe, ulaşımdan adalete yani her alanda Yeni Türkiye'nin mimarı olmuştur. Üstelik AK Parti ülkemize bu büyük değişim ve dönüşümleri, Türkiye'nin büyük devlet olmasını kendi çıkarlarına tehdit sayan iç ve dış konsorsiyumların, terör merkezlerinin, karanlık ittifakların ve bilumum ihanet ve şer odaklarının sürekli çıkarmaya çalıştığı krizlerle mücadele ederek, sürekli oyun ve kumpaslarla boğuşarak, yığınla engelleme, tuzak ve kirli operasyona, sayfalar ve ekranlar dolusu yalana, iftiraya, kara propagandaya maruz kalarak gerçekleştirmiştir. Halende bu tertip ve oyunlar sürüp gitmekte, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize karşı en bir araya gelmez sanılanların kol kola girip sergiledikleri ihanet yarışlarına tanıklık etmekteyiz” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİYLE HIZLI KARAR ALINACAK

Çakır, konuşmasında Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'ye siyasi ve ekonomik istikrar getireceğine dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanlığı sistemiyle hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacak. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir isleyiş̧ hakim olacak. Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak ”dedi. Cumhurbaşkanlığı sisteminde yasama ve yürütmenin güçleneceğini ifade eden Ahmet Çakır, “Yönetimdeki çift başlılık ortadan kalkacak, hükümet icraat yapacak, meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. Meclis, asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacak ve hükümeti millet adına denetleyecek. Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek. Milletvekili, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için, halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak. Kanun yapımında Meclis iradesi hakim olacak. Cumhurbaşkanı yüzde 50'nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak. Hükümet ve Meclisin uyumu önem kazanacak” dedi.

SEÇİMLER ÜMMET İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

24 Temmuz tarihinde yapılacak seçimlerin Türkiye'nin yanı sıra ümmet için de öneminin bilinmesi gerektiğini kaydeden Çakır, “Türkiye'de ilk defa Cumhurbaşkanı sistemine geçiyoruz. Türkiye'nin etrafı ateş çemberi ve ülke içerisinde yürütülen birçok operasyon oldu. FETÖ, PKK, DEAŞ dahil bir çok terör örgütleriyle Türkiye'ye ekonomik başta olmak üzere bir çok alanda baskı oluşturulmaya çalışıldı. Gerçekten kendini ülkesine, milletine, vatanına adayan bir Cumhurbaşkanımız var. Bu süre içerisinde bütün olaylara rağmen Türkiye'de terörün üstesinden geldi ve bu dönemde terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar gerçekleştirildi. Bu dönemde Türkiye bölgesinde hem ekonomik olarak hem de askeri olarak güçlü bir duruş sergiledi. Türkiye bölge ülkeleri içerisinde en hızlı büyüyen bir ülke oldu” ifadesinde bulundu.

MİLLETİN FERASETİNE, SAĞDUYUSUNA İNANIYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasette alternatifinin olmadığını vurgulayan Ahmet Çakır, “Sayın cumhurbaşkanımızın alternatifi yok, herkesin buna inanıp buna kenetlenmesi lazım. Milletimiz Recep Tayyip Erdoğan'a inanmış ve ona destek veriyor. İnşallah bu sandıkta da güçlü bir şekilde çıkarsak Türkiye daha da güçlenmiş olacak. Günümüzde sistem krizinin olmamasının nedeni, Cumhurbaşkanımızın kurucu lideri olduğu Ak Parti'nin parlamentoda çoğunlukta olması, Başbakanımızla uyumlu bir çalışma sergilenmesidir. Şu andaki uyumun sonsuza kadar devam edeceğini düşünebilir miyiz? Farklı bir siyasal tabloda çıkması muhtemel gerilimlerin anayasal mekanizmalar içinde çözümü çok zor olacaktır” diye konuştu. Türkiye'nin ekonomisinin sağlıklı bir büyüme trendi olduğunu belirten Çakır, “Artık ülkemizin çıkarlarına yönelik siyasetini politikalarını geliştirerek bunu da savunan bir Türkiye var. Dolayısıyla ekonominin güçlenmesi ile siyasi gücü daha da artacak. 24 Haziran tarihinde yapılacak seçime büyük bir fotoğrafla bakmamız lazım. Ben bu milletin ferasetine, sağduyusuna inanıyorum. İnşallah milletimiz hem Cumhurbaşkanımıza hem partimize destek verecektir” dedi.

SAADET PARTİSİ'Nİ İZAH ETMEK ÇOK ZOR

Saadet Parti'sinin(SP) CHP-İYİ Parti, DP ile yapacağı ittifak hakkında da değerlendirmelerde bulunan Çakır, “Saadet Partisi'nin yaptığı politikayı bugünlerde izah etmek çok zor. SP'yi analiz edecek anlatabilecek gerçekten bir dil bulamıyorum bunu savunacak kimsenin de bulunacağına inanmıyorum. Saadet Partisi'ni anlayamıyorum onları çözmek izah etmek kolay değil. Çünkü ben 28 Şubat sürecinde yaşadığım 28 Şubat'ın kimin sırtından geçtiğini de biliyorum. Sivas olaylarını, Maraş olaylarını çıkaranı PKK'nın, FETÖ'nün arkasında duranları demek ki SP bilmiyormuş. Ben Milli görüş camiasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tam destek vereceğine inanıyorum” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin duruşunu ve ülke menfaatlerine dair konuşmasını takdirle takip ettiğini kaydeden Çakır, “Sayın Devlet Bahçeli bu süreçte de daha önceki kritik süreçlerde de ülkenin her zaman menfaatlerini gözetti ve kritik kararlar vererek bir duruş sergiledi. Özellikle Bahçeli Türkiye'ye perde arkasında yapılacak operasyonları görebilen bir liderdir” şeklinde konuştu.

MALATYA MODERN VE GELİŞMİŞ BİR ŞEHİRDİR

Kentte dışarıda gelenlerin çok modern ve gelişmiş bir şehir olarak Malatya'yı bulduklarını ifade eden Çakır, “Bu dönemde çok ciddi yatırımlar yapıldı bu şehre gelen her insan burada farklı bir mal görüyor gelişmiş bir şehir görüyor, değerleriyle kültürleriyle modernleşen gelişen bir şehri görüyor dolayısıyla biz bir proje yapmadık yüzlerce projeyi aynı anda yürütebildik ve uygulamaya koyduk. Yapılacak o kadar çok projeler var ki neticede bu iş bitmez bizden sonraki bizden daha iyi inşallah başarılı olur. Çünkü bu şehir hepimizin şehri burada yaşıyoruz ve bu şehir bunu hak ediyor herkes daha gelişmiş daha modern daha sorunsuz bir şehirde yaşamak ister. Ben gelen arkadaşlarımızın da eksik projelerimizi tamamlayacağına hem akabinde kendi projeleriyle birlikte daha güzel hizmetlerle Malatya yoluna devam edecek. İnşallah göreve gelen Hacı Uğur Polat Başkanımız kendisini zaten Yeşilyurt Belediyesinden yapmış olduğu hizmetlerden yatırımlardan çok iyi tanıyoruz kendini ispat etmiş bir başkan bir tecrübesi var. Son derece donanımlı bir arkadaşımız başarılı olacağı kanaatindeyim ve Allah mahcup etmesin” ifadesinde bulundu.

Bakmadan Geçme