'Bu Topraklarda Kıyamete Kadar Hür Yaşayacağız'

18 Mart Şehitler Günü Anma Programı kapsamında düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'nde, kahraman şehitlerin ailelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tevcihi ile madalyaları teslim edildi. Törende konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, şehitlerin kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklarda Türk milletinin bağımsız ve hür yaşamaya devam edeceğini söyledi.

Malatya'da 18 Mart Şehitler Günü Anma Programı çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en büyük onurlarından biri olan Devlet Övünç Madalyası ve Beratları, vatan için canlarını feda eden kahraman şehitlerin ailelerine takdim edildi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anlamlı törene, Malatya Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 2. Ordu Garnizon Komutanı ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Erman Kiraz, askeri erkan, protokol üyeleri ve şehit aileleri katıldı.

Vali Yavuz: 'Kıyamete Kadar Hür Yaşayacağız'

Törende konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, Türkiye'nin tarih boyunca büyük mücadeleler verdiğini belirterek, şehitlerin kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklarda Türk milletinin bağımsız ve hür yaşamaya devam edeceğini söyledi.

Vali Yavuz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

'18 Mart Çanakkale Zaferimizi gönülden kutluyorum. Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Şehitlerimizin fedakarlıkları, milletimizin birliğini ve dirliğini pekiştirmektedir. Devletimiz, her zaman onların emanetlerine sahip çıkacaktır. Bizler, 1071'de başlayan Anadolu'daki varlığımızı, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuz'da canını hiçe sayan kahramanlarımız sayesinde sürdürmekteyiz.'

Konuşmasında şehitliğin İslam inancındaki yerini vurgulayan Vali Yavuz, Kur'an-ı Kerim'den alıntı yaparak, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler fakat siz bunu bilemezsiniz' ayetini hatırlattı.

'Bizim Medeniyetimiz Yaşatma ve Paylaşma Medeniyetidir'

Vali Yavuz, Türk milletinin medeniyet anlayışına da değinerek, 'Bizim medeniyetimiz sevgi, yardımlaşma ve paylaşma medeniyetidir. Biz hiçbir zaman sömürgeci olmadık, zulmetmedik. Ancak mazlumların da her zaman yanında olduk.' ifadelerini kullandı.

Bugün dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çeken Vali Yavuz, Türkiye'nin mazlumların sesi olduğunu belirterek şu sözleri ekledi:

'Bugün Gazze'de masum insanlar katlediliyor. Eğer aynı durum Yahudilere ya da Hristiyanlara yapılmış olsaydı, biz yine buna karşı çıkardık. Çünkü biz insana insan olduğu için değer veririz. Biz, dünyanın vicdanıyız ve vicdanlı kalmaya devam edeceğiz.'

Devletin Şehit Ailelerine Sahip Çıkma Sözü

Konuşmasında şehit ailelerine seslenen Vali Yavuz, devletin her zaman onların yanında olacağını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

'Sizler sayesinde bu vatan, bu bayrak ve bu millet daha dik yürüyor. Hangi plan yapılırsa yapılsın, biz buradayız ve hür yaşamaya devam edeceğiz. Evlatlarını bu vatan için feda eden ailelerimizin her zaman yanındayız.'

Törende, vatan uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerin ailelerine Devlet Övünç Madalyası ve Beratları takdim edildi. Madalya verilen şehitler ve gaziler şu şekilde sıralandı:

Şehit Köy Korucusu Ali Şen
Şehit Uzman Çavuş Mehmet Çelik
Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Semih Özbey
Şehit Polis Aytaç Altunörs
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli
Şehit Piyade Üsteğmen Serkan Erkuş
Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Uğur
Şehit Piyade Uzman Çavuş Emre Taşkın

Ayrıca gaziler Burak Gültek, Hasan Hüseyin Özmutlu ve Faruk Adlı da Devlet Övünç Madalyası ile onurlandırıldı.

Tören, şehitler için yapılan duaların ardından, ailelere madalyaların takdim edilmesiyle sona erdi. Şehit yakınları ve gaziler, aldıkları madalyalarla duygu dolu anlar yaşarken, törenin sonunda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme