Bu durum yeni bir deprem demek
Malatya Eğitim Sen Şube Başkanı Kazım Albayrak, son günlerde Malatya'da 24 Nisan, 2 Mayıs gibi okulların açılacağı söylemlerinin, eğitim çalışanlarını telaşa düşürdüğünü belirterek, 'Şu anda farklı illerde bulunan eğitim çalışanları, çocuklarının eğitimi için bu döneme özgü bir düzen oluşturmuştur. 24 Nisanda görevinizin başında olun demek bu durumda olanlar için yeni bir deprem demektir' dedi.
6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır yara alan Malatya'da okullar tatil edilmiş, daha sonra bazı bölgelerde okullar kademeli olarak eğitime başlamıştı. Malatya Eğitim-Sen Başkanı Kazım Albayrak, kentte, 24 Nisan-2 Mayıs gibi okulların açılacağı söylemlerinin, eğitim çalışanlarını telaşa düşürdüğünü, bütün eğitim çalışanlarının içinde bulunduğu durumu normalleştirecek bir planlama ile öğrencilerin okullarda olmasını, yüz yüze eğitimin gerçekleşmesini doğru bulduklarını söyledi.
Gerçeklikten uzak
Albayrak, “6 Şubat tarih itibariyle genel idari izinli sayılan"afet 'de etkilenme durumuna göre "hizmetlerin aksatılmaması kaydı ile il Valiliklerince kamu çalışanlarının durumu değerlendirilecektir. Cumhurbaşkanı bu açıklamasında sonra ilimizde Valilik, MEM üzerinden mart ayı sonunda bazı ilçe ve belde okullarını açmıştır. Son günlerde yeni açılacak okullar ve görev kriterleri, koşullar okul WhatsApp sayfalarında 24 Nisan, 2 Mayıs gibi okulların açılacağı söylemler, eğitim çalışanlarını ne yapacakları konusunda telaşa düşürmüştür. Şu anda farklı illerde bulunan eğitim çalışanları, çocuklarının eğitimi için bu döneme özgü bir düzen oluşturmuştur. 24 Nisanda görevinizin başında olun demek bu durumda olanlar için yeni bir deprem demektir. Milli Eğitim Bakanı, 24 Nisan da okulların açılacağını, eğitim-öğretim 'in kaldığı yerde devam edeceğini kalan eksiklikleri MEB olarak tamamlayacaklarını açıkladı. Eğitim sendikaları ile ortaklaştırılmayan çözüm önerileri gerçeklikten uzak, algı üzerinden kamuoyunu manupile etmekten başka bir işe yaramayacaktır” diye konuştu.
İhtiyaçlar nasıl karşılanacak?
Eğitim çalışanlarının sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade eden Albayrak, “Malatya Eğitim-Sen Şube olarak koşulların bütün eğitim çalışanlarının içinde bulunduğu durumu normalleştirecek bir planlama ile öğrencilerin okullarda olmasını, yüz yüze eğitimin gerçekleşmesini doğru buluyoruz. Öncelikle - Farklı illerde çocuklarını okullara gönderen eğitim çalışanlarının, - Orta ve ağır hasarlı evi olan, - 10 yaş altı çocuğu olan kadın çalışanlar, - 1.derecede yakınını kaybeden, - Kronik rahatsızlığı olan eğitim çalışanlarının izinli sayılmalı. Eğitimin sağlıklı ve güvenli ortamda yürümesi için öncelikle barınma (konteynır), temiz su, ulaşım, beslenme ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı konusunda detaylı bilgi verilmelidir. Barınma sorunu çözülmeyen eğitim çalışanları izinli sayılmalıdır. Esas itibariyle bu dönem eğitim-öğretim 'in gönüllülük üzerinde planlanıp yürütülmesi, bir çok sorunun çözümü olacaktır” ifadelerini kullandı.