Böyle gelecekse gelmesin

Elazığ'ın da komşumuz Malatya'nın da yıllardır süren bir hızlı tren sevdası ve isteği olmasına rağmen iki şehrin de henüz tam olarak bu minvalde yüzü gülmedi.

Tam geçtiğimiz hafta Malatya'da hızlı tren seferleri başlayacak şeklinde bir kamuoyu oluşturulsa da işin aslı pek de öyle değil! Çünkü Malatya Net Haber gazetesinde yer alan bilgiler ışığında Malatya bir nevi taşıma ile hızlı trene bağlanıyor. Yani Malatya yolcusu önce Sivas'a ardından da Sivas'taki hızlı tren ile Ankara'ya gidebilecek. Yani birçok şehre hızla giden tren ne yazık ki Elazığ'a da Malatya'ya da adı gibi hızlı gelemiyor.

Coğrafya kaderdir dedikleri tam olarak bu olsa gerek bilindiği üzere Malatyalıların ve Elazığlıların da uzun yıllardır beklentisi hızlı tren seferlerinin başlamasıydı. Ama ne yazık ki hızlı tren adı gibi iki şehre de hızlı gelemedi.

Bazı anlamlı yatırımlar bölgemizi neden teğet geçiyor?

Oysa bölgenin kalkınmasının Elazığ'ın kalkınmasına öncülük edeceğinin bilincindeyiz. Ama ne yazık ki bazı anlamlı yatırımlar bölgemizi teğet geçiyor. Yakın şehirler arasında tatlı bir rekabet sık sık hâkim olsa da her iki şehirdeki güzel gelişmeler bölgenin de bölgede yaşayan insanların da şüphesiz menfaatine. Geçtiğimiz haftalarda Malatya'nın hızlı trene kavuşacağı belirtilse de durum pek de düşündüğümüz gibi değilmiş. Malatya Net Haber gazetesinin dün ‘hızlı tren gelmedi biz gidiyoruz' başlığını taşıyan manşet haberinin detaylarını okuduğumuzda hızlı trenin ne yazık ki adı gibi Malatya'ya da Elazığ'a da hızlı gelmediğini görmüş olduk.

Yüzyılın projesi; Malatyalılar taşımalı hızlı trene kavuştu!

Malatya Net Haber gazetesinde yer alan bilgilerin satır başlarından bazı kesitle şöyle; “Malatya-Sivas arası aktarmalı hızlı tren ilk seferine çıktı. Malatyalılar, Sivas'a kadar tren ile gidip oradan hızlı trene binecek! Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, 'Sivas ve Erzincan gibi küçük şehirlere hızlı tren seferi yapılırken büyükşehir olan Malatya'da neden hızlı tren yok? Hızlı trene götüren 'yavaş tren' seferi arttırıldığı için Malatya hizmet almış oldu. Vay Malatyam, hizmetlere doyamıyoruz' diyerek Malatya'nın sahipsiz kaldığına dikkat çekti” bilgisi yer aldı. Haberin devamında da Malatyalıların bu duruma tepkisine yer verildi. 2011 yılından beri Malatyalıların gözünün hızlı tren yolunda kaldığına dikkat çeken Malatyalılar; “Hızlı tren Sivas'ta, bizimle alakalı pek olumlu bir durum değil. Hızlı tren gelmemiş biz hızlı trene gidiyoruz. Malatya Malatya olalı böyle bir hizmet görmedi. Önce buradan trenle Sivas'a gidiyorsun, oradan hızlı tren ile Ankara'ya gideceksin. Hani hızlı tren direkt Ankara'dan Malatya'ya kadar gelecekti. Bu işte bir gariplik var. Sivas'ta Hızlı Tren var. Malatya Büyükşehir ama Malatya'da yok. Taşıma ile Sivas hızlı trene bağlanıyoruz. Yüzyılın projesi” yorumları da yer buldu.

Son zamanlarda komşumuz Malatya'da da sahipsizlik vurgusu hâkim

Bu haberi okuyunca coğrafya kader mi? Demeden edemedik. Yıllardır Elazığ'ın da Malatya'nın da gündeminden düşmeyen ‘hızlı tren' projeleri ne yazık ki bir türlü hayata geçirilemiyor. Bu da her iki şehrin insanının da kocaman bir hayal kırıklığı oluşturuyor. Vatandaş yüzyılın projesi diyerek artık bu durumu tiye bile almaya başladıysa vah ki vah halimize de demeden edemiyoruz. Bir dönem Elazığlıların dilinden düşmeyen ‘sahipsiz şehir Elazığ' cümlesinin son zamanlarda Malatyalılar tarafından ‘sahipsiz şehir Malatya' şeklinde deklare ediliyor oluşu da ayrıca dikkatlerden kaçmıyor. (elazigfirat.com)

Bakmadan Geçme