Bostanbaşı'nı kim imara açtı?

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 'Bu ülkede cezasızlık kültürü hâkim olduğu sürece biz daha çok enkaz altında kalmaya devam ederiz. Hiçbir belediye başkanına hesap sorulmuş değil. CHP'li mi CHP'den sorun, MHP'li mi, MHP'den sorun. Ak Partiliyse onlara sorun. Bu Bostanbaşı'nı kim imara açtı? ' ifadelerini kullandı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Muhasebeciler Odasında, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'nın sorunları ile ilgili konuştu. Konuşmanın detaylarını sosyal medya hesabından paylaşan Ağbaba, Malatya'nın, depremden sonra yaşadığı sorunları belirtirken, depremde yıkılan ve ağır hasar alan binaların sorumlularının hesap vermediğine de değindi.

Depremlerden sonra ağır hasar raporu verilen binaların hızlı bir şekilde boşaltılıp, kapı ve pencerelerin ucuza satıldığını vurgulayan Ağbaba, “Önce Ağır hasar raporu verilmiş binalarda Depremin şokuyla kapı, pencere, parke, klozet, musluk, banyo dolabını, mutfak dolabını önce 15 bin liradan başlayan sonra 50 bine varan rakamlara satmışlar. Cam balkonu, elektrik kablosuna kadar her şey satılmış. Daha sonra orta ve az hasara denilmiş. O insanlar şimdi o malzemeleri 500 veya 700 bin lira para vermesi lazım” ifadelerini kullandı.

İnsanları ağır hasarlı binaya sokmak, tabuta koymak gibi bir şey

Depremden sonra yaşanan sıkıntılara değinen Ağbaba, vatandaşlarda güven problemi olduğunu söyledi. Ağır hasarlı binalara hafif hasar raporu verilmesinin vicdansızlık olduğunu belirten Ağbaba, “Bir binaya rapor vermek büyük bir sorumluluk. İnsanları ağır hasarlı binaya sokmak, tabuta koymak gibi bir şey. Burada bir güven yok. İnsanlar ağıra da güvenemiyor hafif hasarlıya da güvenemiyor. Bunu çözmek lazım ”dedi.

Hesap sorulmadığı sürece Malatya daha çok enkaz altında kalır

Malatya'nın belirsizlikle kaşı karşıya kaldığını vurgulayan Ağbaba, şu ifadeleri kullandı: “ Ne olacağın kimse bilmiyor. Bu ülkede cezasızlık kültürü hâkim olduğu sürece biz daha çok enkaz altında kalmaya devam ederiz. Hiç bir belediye başkanına hesap sorulmuş değil. CHP'li mi CHP'den sorun, MHP'li mi, MHP'den sorun. Ak Partiliyse onlara sorun. Bu Bostanbaşı'nı kim imara açtı? Kim bu kadar kat yüksekliğini verdi. İmar izninin altındaki belediye başkanına hesap sorulmadığı sürece Malatya daha çok enkaz altında kalır. Sadece depremle ilgili de söylemiyorum diğer konuları da söylüyorum. Bir memlekette hesap verilmiyorsa daha çok yaşarız bunları.”

Bakmadan Geçme