Bisikletini satan çocukları biliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da, 'Yerinde Dönüşüm Projesi' kapsamında yapılacak yeni iş yerlerinin ilk temel atma törenine katıldı. Özhaseki, deprem zamanı büyük bir dayanışma olduğunu belirterek 'Bisikletini satan çocukları biliyoruz' dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerinin etkilediği Malatya'da, binlerce iş yeri yıkıldı ve ağır hasar aldı.Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bankanlığı tarafından başlatılan 'Yerinde Dönüşüm Projesi' kapsamında çarşı merkezine yapılacak yeni iş yerlerinin projesi belli oldu. Projenin belirlenmesinin ardından çalışmalara başlanılan kentte ilk temel atma töreni Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Balanı Mehmet Özhasaki'nin katılımıyla gerçekleşti.

Bu milletin ferdi olmak şereftir

Deprem çok sayıda yapının yok olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, Millet olarak da biz kendimize güvenelim. O dönemde 85 milyon evinde rahat etmedi. Kimse çorbasını içmedi. Kimi hacı amcalar paralarını bu bölgeye gönderdiler ki hacca bir sene sonra giderim önemli değil diye. Çocuklar kumbaralarındaki paraları gönderdiler. Bisikletini satan çocukları biliyoruz biz. Böyle bir milletin ferdi olmak, üyesi olmak, naçizane benim için de şereftir emin olun sizin için de şereftir" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme