Bir yılda bitecek

Malatya'da yıllardır konuşulan ancak bir türlü sonuçlandırılamayan Tarıma Dayalı Hayvancılık OSB için alt yapı ihalesi yapıldı. Muhammen bedeli yaklaşık 71 milyon TL olan Malatya Yazıhan Besi Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 'Altyapı ve Elektrik Dağıtım Şebekesi Yapım' ihalesini yüzde 12 kırımla Baylaz firması kazandı. Yüklenici firma, bir hafta içerisinde çalışmalara başlayacak ve bir yılda tamamlanacak.

Hayvancılık OSB için ilk somut adım

2013 yılında Malatya Valiliği koordinesinde çalışmaları başlatılan Yazıhan (Mısırdere)'de kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Bölgesi'nin alt yapı ihalesi 9 yıl sonra yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve muhammen bedeli 70 milyon 813 bin TL ihaleyi, yüzde 12 kırımla Baylaz firması kazandı. Yüklenici firma bir hafta içerisinde başlayarak Kasım 2023 tarihine kadar bitirmesi hedefleniyor.

Birinci aşama ihaleydi sonuçlandı

Tarıma Dayalı Hayvancılık OSB ihalesiyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, ihalenin nihai sonuca ermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özcan, Uzun zamandır beklenen ihalenin gerçekleştirildiğini anımsatan Özcan, “Yazıhan Mısırdere'de Tarıma Dayalı Hayvancılık OSB planlanıyordu bildiğiniz gibi bu birinci altyapı yapı ihalesiydi. İhalesi dün Ankara'da Tarım Bakanlığında gerçekleşti. İhaleye, Baylas Firması yüzde 12 kırımla sonuçlandı. Alt yapı ihalesiydi. 99 işletmemiz ve bununla birlikte biyogaz tesisi ve et entegre tesisinin içinde olduğu birinci aşama ihaleydi, sonuçlandı. En kısa sürede yapılacak inceleme ve hukuki süreç gerçekleştikten sonra yer teslimi gerçekleştirilecek ve bir an önce başlanılmış olacak. Kısa süre içerisinde birinci etap diye adlandırdığımız birinci etap alt yapı çalışmaları biter ve hızlı bir şekilde Malatya'daki hayvancılık sektöründe hizmet veren yetiştiricilerimizin orada yatırım yapması için uygun bir hale dönüştürülecek” diye konuştu.

Hayvancılık OSB çok önemli bir adım

Özcan, Malatya'nın, bölgede tarım şehri olma yolunda çok önemli çalışmalar yaptığını vurgulayarak, “Hayvancılık konusunda son yıllarda Malatya'da önemli yatırımlar yapıldı. Profesyonel yetiştiricilik konusunda Tarıma Dayalı Hayvancılık OSB bunun için çok önemli bir adımdır. Et üretimi gerçekleştireceğimiz bir yer burası. Kırmızı ette yaşanan sıkıntıları da Malatya'da ilk etapta 99 işletme ve 16 binin üzerinde hayvan yetiştirerek önemli miktarda katkı sunacak” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme