Beton fiyatları durmak bilmiyor

6 Şubat depremlerinde yüz binlerce konutun hasar alarak kullanılamaz hale geldiği Malatya'da beton fiyatlarında artış devam ediyor. Deprem öncesinde m3 fiyatı bin 200 TL olan betonda rakam 2 bin 600 TL'ye ulaştı. Beton fiyatlarına tepki gösteren depremzede vatandaşlar firmaların denetlenmediğini iddia etti.

50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremlerde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da, beton fiyatlarındaki artış sürüyor. Depremlerde iş yerlerini ve evlerini kaybeden vatandaşlar yeniden inşa sürecine girerken fahiş beton fiyatları vatandaşları zorluyor. Deprem öncesinde Malatya içinde satışa sunulan betonun m3 fiyatı bin 200 lira iken Ekim ayı itibari ile bu fiyat 2 bin 600 liraya ulaştı. Fiyatlardaki artışın durmamasından şikayet eden vatandaşlar, "Beton fiyatlarını siyasi rant nedeniyle denetlenmiyor. Denetim yok. Denetim olsa böyle zor bir zaman artış olmazdı" ifadelerini kullandı.

Seçimden sonra depremzedeler unutuldu

Depremde evi ağır hasarlı olduğu için bahçelerinde ev yaptıklarını belirten depremzede Çiğdem Ertaş, "6 Şubatta evimiz ağır hasar aldı. Bir süre çadırda kaldık. Daha sonra bahçe üzerinde ev inşa etmeye başladık. Deprem sonrasında ilk inşaata başladığımızda bin 400 TL'ye aldığımız betonu şimdi 2 bin 600 TL'ye alıyoruz. Deprem öncesi fiyatlar bin 200 liraymış. İşçilik fiyatları zaten üçe katlandı. Aynı paraya önceki işin yarısını ancak yapabiliyoruz. İşçilik dediğimiz şey zaten herkes bireysel buraya kanunsal olarak bir müdahale edemiyor devlet ama beton dediğimiz hep şirket üzerinde olan bir şey. Neden müdahale etmiyorlar. Ben bunun başka bir nedenle yapılmadığını düşünüyorum. Beton fiyatlarını siyasi rant nedeniyle denetlenmiyor. Denetim yok. Denetim olsa böyle zor bir zaman artış olmazdı. Kış geliyor, belki de vatandaşlar kışı dışarıda geçirecek. Bunlar kimin umurunda. Seçimden sonra depremzedeler unutuldu" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme