Beşiktaş'ta başkan adayları belli oldu

Beşiktaş'ta yaşanan kötü gidişatın ardından siyah-beyazlılarda olağanüstü seçimli kongre kararı alındı. Siyah-beyazlılarda Ahmet Nur Çebi henüz aday olup olmama konusunda kararını vermezken, adı geçen 6 isim de belli oldu. 

Beşiktaş'ta yaşanan kötü gidişatın ardından teknik direktör Şenol Güneş istifa etti. Siyah-beyazlılarda başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimi ise, olağanüstü seçimli kongre kararı aldı. Fotomaç'ın haberine göre; bu gelişmelerin ardından başkan adayları da ortaya çıktı.
Ahmet Nur Çebi

Siyah-beyazlılarda yönetim olağanüstü kongre kararı alırken başkan Ahmet Nur Çebi'nin seçime girip girmeyeceği merak konusu oldu. Ahmet Nur Çebi yeniden aday olmaya sıcak bakıyor. Ancak ailesi ve yakın çevresinden girme baskısıyla karşı karşıya olduğu da öğrenildi. Çebi, bu nedenle kesin kararını önümüzdeki günlerde verecek.


Başkan Çebi, dün resmi siteden açıklanan istifa ve kongre kararlarının ardından Ümraniye Tesisleri'ne gitti. Burada futbolcular ve kulüp çalışanları ile vedalaşan Şenol Güneş'le bir araya gelen Başkan Çebi, tecrübeli teknik adamla vedalaştıktan sonra tesislerden çıktı ve stattaki ofisine geçti.

Fikret Orman

Beşiktaş Eski Başkanı Fikret Orman, dünkü gelişmelerin ardından çarpıcı bir açıklamada bulundu. "Aday olmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Fikret Orman, "Ben sonradan Beşiktaşlı olmadım! Beşiktaşlı doğdum son nefesime kadar da Beşiktaşlı kalacağım. Beşiktaş'ın ne zaman bana ihtiyacı olursa orda olurum" cevabını verdi.

Hasan Arat

Beşiktaş'ta olağanüstü genel kurul için ilk aday Hasan Arat oldu. Hasan Arat, "Büyük Beşiktaş Camiası, Beşiktaş Jimnastik Kulübümüzün Olağanüstü seçim kararı açıklaması camiamıza hayırlı olsun. Çıktığımız yol artık tüm BEŞİKTAŞLILARIN yoludur" açıklamasını yaptı. Arat, 16 Eylül'de bir sonraki seçimde aday olacağını duyurmuştu.

Yıldırım Demirören İddiası

Olağanüstü kongre kararının açıklanması sonrası, Beşiktaş'ta hareketli saatler yaşanıyor. Eski başkanlardan Yıldırım Demirören'in adaylık konusunda kurmaylarıyla görüşmeye başladığı ifade edildi. Demirören'in, yakın çevresine de adaylığa sıcak baktığını bildirerek hazırlıklara başlayacağı ve kısa bir süre içinde nihai kararını vereceği bildirildi.

Tevfik Yamantürk

Beşiktaş için başkan adaylığını açıklayan Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk'ün aday olup olmayacağı merak ediliyor. Yamantürk'ün aday olabilmesi için belirlenecek seçim tarihinden 30 gün önce tüzük gereği divan kurulu başkanlığından istifa etmesi gerekiyor. Eğer seçim tarihi 30 günden kısa bir sürede yapılacaksa Yamantürk'ün aday olma şansı olmuyor.

Serdar Adalı

Beşiktaş'ın eski ikinci başkanlarından Serdal Adalı, duhuliye.com'a özel açıklamalarda bulundu. Adalı; "Başkanın ve yönetimin aldığı karara saygı duyuyorum. Önümüzdeki seçimlerde kimsenin listesinde olmayı düşünmüyorum. Bu arada TFF başkananın makamına saygım var ama herkes aklını başını alsın. Kime, nasıl parmak sallıyorsunuz" diye konuştu.

Ali Engin

Ali Engin Twiter hesabından yaptığı paylaşımda olası kongrede başkan adayı olacağını duyurdu.

Bakmadan Geçme