Belediyeden örnek davranış

İsrail'in Filistin'de sivillere yönelik başlattığı soykırıma tepkiler sürüyor. Malatya'nın Battalgazi Belediyesi İsrail tarafından kuşatılan ve insani yardımların çok kısıtlı olduğu Filistinliler için harekete geçerek, belediyenin sosyal tesislerin bir aylık gelirlerini bağışlama kararı aldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, belediyeye bağlı tüm sosyal tesislerin 1 aylık gelirlerini İsrail zulmü altındaki Filistin halkına yardım olarak bağışlayacaklarını söyledi.

İsrail'in Filistin'de sivillere yönelik başlattığı soykırıma tepkiler sürerken, Malatya'nın Battalgazi Belediyesi ise Filistin halkı için başlatılan yardım kampanyasına destek olmak için belediyeye bağlı sosyal tesislerin 1 aylık gelirlerini bağışlama kararı aldı.

Yeşilçam Sosyal Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Osman Güder, Battalgazi Belediyesi olarak tüm sosyal tesislerinin Kasım ayındaki bir aylık gelirinin Filistin halkı için başlatılan yardım kampanyasına bağışlanması kararı aldıklarını söyledi.

Yaklaşık bir aydır İsrail'in saldırılarıyla Filistin'de bir katliam yaşandığını ve bu durumun İslam ve Müslüman aleminde büyük üzüntü ve keder oluşturduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle Türkiye olarak Filistin'de yaşanan insanlık dramını ortadan kaldırma adına bir girişimin başlatıldığını dile getiren Güder, “Batılı devletler devam etmesi için ellerinden gelen gayreti sarf ediyorlar. Batının gösterdiği tavrı İslam aleminde göremiyoruz. Sadece Türkiye bu noktada sesini yükseltiyor” dedi.

Güder, Türkiye'nin Filistin ile ilgili girişimleri devam ederken Battalgazi Belediyesi olarak bir kampanya başlattıklarını ifade ederek, “Filistin'in yanında olduğumuzu gösterme adına kasım ayı sosyal tesislerimizdeki gelirin Filistin'e gönderilmesi kampanyasını başlatıyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak üzerimize düşeni bu hareketle yapmış olacağız. Malatya'dan başlattığımız kampanyanın tüm dünyaya yayılmasını umuyoruz. Herkesin amacı bu savaş ve katliamın sona ermesi” diye konuştu.

Yorumlar 4
Cumali 01 Kasım 2023 08:49

Belediyenin yaptığı örnek bir belediyecilik keske devletimiz de böyle adımlar atsa

Kızgın Malatyalı 01 Kasım 2023 00:21

Kendi yırtığımıza yama vurduk da Filistin eksik kaldı. Aklımzla alay mı ediyorlar acaba ? Malatya'nın Malatyalıların durumu içler acısı aç kalan açıkta kalan bunca VATANDAŞIMIZ varken zaten Suriyeliler bizi yeterince sömürüyorken sigortalı çalışıp da devlete vergimizi öderken emekli olup açlığa yokluğa mahkum edilirken ( ben çok yaşadım sigorta çıkışımız verildi sigortanız yok diye doktor kapılarından muayene olmadan dönüşlerimizi ) Suriyeliler sanki sigorta yatırmış gibi muayene olup parasız ilaç alırken kendi VATANIMIZDA sığınmacı durumuna düşerken yardıma en çok Filistin ve Suriyelilerin ihtiyacı var. Unutmayın sayın yetkililer üç beş yıla kadar bizde Filistin olacağız .az kaldı kendi evine ekşili ekmek yapamayan ele yufka açmaya gider MİŞ..

Depremzede 31 Ekim 2023 16:57

Yardımlaşmak güzel şey. Ama depremin üzerinden tam dokuz ay geçti dile kolay. Hala ağır hasarlı evimiz yıkılmadı. Hala ne olacağımızı bilmiyoruz. Hala sağda solda perişan durumdayız, kış geliyor. Bizlere TOKİ verilecek mi, yerinde dönüşüm mü yapılacak. Yerinde dönüşüm ne zaman başlayacak, bu gün başlasa bile en erken ne zaman bitecek, bu işkence daha ne kadar sürecek. İşlerin düzeleceğini görebilecek miyiz. Acaba önce kendi yaralarımızı sarıp sonra yardım yapsaydık daha güzel olmaz mıydı. Şuanki Malatya'mızın hali acaba savaştan çıkmış gibi değil mi, ben mi yanlış görüyorum. Biz bu kadar yardıma ve güzel haberlere hasret iken acaba neden bizim evlerimize ne zaman girecebileceğimiz konusunda bizlere bir tarih verilmiyor. Ya da söylendi de biz mi duymadık duyamadık acaba.

Nur 31 Ekim 2023 13:34

Malatya'da konteyner kentlerde ve çadırda yaşamak zorunda kalan binlerce vatandaş varken, depremzede çocukların okul formaları bile herhangi bir yetkili tarafından karşılanmamışken yapılan bu muhteşem yardımı ayakta alkışlıyorum.

Bakmadan Geçme