Belediye haşereyle mücadeleyi unuttu

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da hayat kaldığı yerden devam ediyor. Günlük yaşantılarına dönmeye çalışan vatandaşlar ise yağışların bol olduğu senede karasineklere karşı mücadele yapılmadığını iddia ederek şikayet ediyor. Hayvancılıkla uğraşan Mehmet Çiğdem, 'Bu sene karasinek için ilaçlamaya gelmediler, sinekler hayvanları canlı canlı yiyorlar. Ne yaptıysak baş edemedik. Karasinekle mücadele unutuldu' ifadesini kullandı.

Asrın felaketi olarak bilinen depremlerde büyük acıların yaşandığı Malatya'da hayat normalleşiyor. Depremzede vatandaşlar yağışların bu yıl fazla olduğunu belirterek, karasinekle daha fazla mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.
Salgın hastalık riski yüksek bir bölge
Karasinekle larva döneminde mücadele edilmesi gerektiğini belirten Çiğdem, "Sanırım o dönem kaçırıldı. Bu işlere daha erken başlanılması gerekiyor. Deprem bölgesindeyiz ve salgın hastalık riski yüksek bir bölge çünkü kişisel temizliğe fazla dikkat edilmiyor. Bu bölgelerde toplum sağlığına daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor. Sineklerin hastalık taşıyıp bulaştırabildiğini de. Bu konuda devletimiz ve belediyelerimiz bize destek olmalı" dedi.

Canlı canlı yiyorlar

Hayvancılık yaptığının altını çizen Çiğdem, "Buralarda daha yoğun oluyorlar sonuçta hayvan dışkısı mevcut. Mücadeleye de buralardan başlanması gerekiyor. Benim hayvanlarım sinekler karşısında çaresiz ben elimden geleni yapıyorum. Sinek bantları istedim ama ilaçlama olmadan bu işler olmaz. Bu sene karasinek için ilaçlamaya gelmediler, sinekler hayvanları canlı canlı yiyorlar. Ne yaptıysak baş edemedik. Karasinekle mücadele unutuldu" açıklamasını yaptı.

Bakmadan Geçme