Bayraktar, Venezuela ile Enerji İşbirliğini Genişletiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Venezuela Başkan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Delcy Rodriguez ile enerji alanında yeni işbirliği imkanlarını görüştü. Doğal gaz ve petrol aramacılığı, üretimi ve ticareti konusunda somut adımlar atılması kararlaştırıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Venezuela ile enerji alanındaki ilişkileri güçlendirmek için yeni adımlar atıldığını duyurdu. Bayraktar, Venezuela Başkan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Delcy Rodriguez ve beraberindeki heyet ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasında doğal gaz ve petrol aramacılığı, üretimi ve ticareti konusunda yeni işbirlikleri geliştirme kararı aldıklarını belirtti.

Bakan Bayraktar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Venezuela ile enerji işbirliklerinin üst düzeyde sürdüğüne dikkat çekti. Paylaşımda, "Ocak ayında Karakas'ta imzalanan petrol ve doğal gaz alanlarındaki mutabakat zaptı, mevcut ilişkilerimizi daha ileriye taşıyacak nitelikte. Sayın Rodriguez ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, bu anlaşma doğrultusunda somut adımlar atma konusunda mutabık kaldık" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Venezuela arasındaki enerji işbirliğinin daha da derinleştirilmesi hedeflenirken, görüşmede enerji sektöründe yapılacak yatırımların ve projelerin hız kazanacağı vurgulandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme