Battalgazi'de köprüyü yıktılar 25 sokak ve iki köyün bağlantısı kesildi

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesi'nde bulunan 35 yıllık köprü geçtiğimiz haftalarda tren yolunun genişletilmesi için yıkıldı. Ancak yıkılan köprünün tekrar yapılmayacağını iddia eden vatandaşlar köprünün yıkılmasıyla birlikte insanların kilometrelerce yol gitmesi gerektiğini belirterek mağdur olduklarını ve köprünün yeniden yapılmasını istediler. Alacakapı Mahallesi Muhtarı Nazif Sayın, 'Köprünün yıkılmasıyla, 25 sokak ve iki köyün bağlantısı kesilmiş olacak. Biz köprümüzün yeniden yapılmasını istiyoruz' dedi.  

Youtube Kanalı
Abone Ol

Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesinde 35 yıl önce sık yaşanan trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla inşa edilen ve mahallelinin sık kullandığı köprü, tren vagonlarının istasyona sığmadığı gerekçesiyle genişletme çalışmaları kapsamında yıkıldı. Köprünün yıkımıyla birlikte vatandaşların mağdur olduğunu belirten Alacakapı Mahallesi Muhtarı Nazif Sayın, “35 yıllık bir köprü. Devlet demir yolları arazisi üzerine inşa edilmiş bir hemzemin geçitti. Kazaların fazla olması nedeniyle dönemin Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından yapıldı. Bu köprünün bir kısmı TCDD alanı üzerinde. Şimdi istasyon iyileştirilmesi yapılıyor. Tren vagonları istasyona sığmadığı için genişletme yapılıyor. Biz genişletmeye karşı değiliz. Biz vatandaşın mağdur edilmesine karşıyız. Burada 35 yıldır ikamet eden vatandaşlarımız var. Geçen yıllarda biz bu yolu genişlettik. Yani yıkılacaksa önceden yatırım yaptırmasalardı. Yetkililere sesleniyoruz. Alternatifi var diye vatandaşları başka yerlere yönlendirmesinler. Burada mevcut olan işlevini gören bir köprü vardı” şeklinde konuştu.

Biz hizmete karşı değiliz

Köprünün yıkılmasıyla, yol güzergahlarının uzadığını belirten Muhtar Sayın, 25 sokak ve iki köyün bağlantısının kesildiğini ve bu durumun vatandaşı mağdur ettiğini söyledi. Vatandaşlar mağdur edilmediği takdirde istasyondaki genişletme çalışmalarına karşı olmadıklarını dile getiren Sayın, “Bir sıkıntı varsa büyük istasyon genişletilsin vatandaşı mağdur etmeden bir köprü yapsın buraya. Burada köprünün yanı başında bulunan vatandaşlara diyorlar 2,5 km yol dolanın. Adam buradan yürüyerek Eski Malatya merkezine ulaşabiliyor. Az ileride kullandığımız bir hemzemin geçit var oranında kapatılacağını söylüyorlar. Biz hizmete karşı değiliz. Bu köprü yapılmazsa buraya yatırım yapanların bütün emeği bir anda çıkmaza düştü. Burada yollar zaten dar. Tek şeritli yolu insanlar gidiş geliş olarak kilometrelerce yol gitmesi gerekiyor. Bakın üst geçit yanında konteyner kent var. Bu vatandaşlar nasıl geçecek burada bağlantısı kesiliyor. 25 sokak ve iki köyün bağlantısı kesilmiş olacak. Biz köprümüzün yeniden yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme