Başvuru alındı ama ne ses var ne seda!

6 Şubat depremlerinde Malatya'da, binlerce vatandaş yıkılan veya ağır hasar alan ev ve iş yerlerindeki eşyalarından oldu. Daha sonra kentte kurulan çadırlarda bu eşyaların tespiti için başvuru alınıp, gerekli inceleme yapıldıktan sonra vatandaşlara ödeme yapılacaktı. Ancak yapılan başvuruların üzerinden 6 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen ödeme yapılmadığı gibi herhangi bir açıklama yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Depremin ardından enkaz altında kalan ya da kullanılamaz hale gelen eşyaların tespit edilmesi için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın başladığı uygulama ile görevliler zarar gören eşyaları formlara inceledi. Enkaz haline gelen binalar ile ağır hasarlı evlerdeki eşyalar içinse vatandaşların beyanı esas alındı ve eşyalar için makul bir fiyat belirlendikten sonra AFAD tarafından vatandaşlara ödeme yapılacaktı. Ancak depremlerin en çok yıktığı Malatya'daki vatandaşlar, evlerindeki eşyaların incelenmediğini ve henüz eşya karşısında bir ücret alamadıklarını ifade etti.

Giden eşyalarımızın listesini verdik sonuç

Battalgazi ilçesi Zafer Mahallesi'nde yaşayan Emine Dündar, depreme 40 yıllık binanın 4'üncü katında yakalandıklarını ve binanın ağır hasar almasından dolayı eşyalarını çıkaramadıklarını söyledi. Valiliğe çıkaramadıkları eşyaların listesini bıraktıklarını ifade eden Dündar, şunları belirtti: “Kahramanmaraş depremlerinden sonra evimiz ağır hasar aldı. Evimizin merdivenleri hasar gördüğü için n eşyalarımızı çıkaramadık ve valiliğe gidip çıkaramadığımız eşyalarımızın listesini yazıp verdik. Depremin üzerinden 7 aya yakın bir zaman geçmiş olmasına rağmen hiçbir şekilde ne para yattı nede bununla ilgili bir haber verildi. Kimseden ses seda yok.”

Zarar karşılansın

Vatandaşlardan Meryem Yıldırım ise depremden sonra vergi dairesi yanından açılan çadıra gidip yetkililere zarar gören eşyalarını liste halinde verdiğini, depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen zararlarının karşılanmadığını vurguladı. Yıldırım, “Depremde evim ağır hasar aldı. Eve girmeye korktuğumuz için eşyalarımı çıkaramadım. Bu süreçte toplanma alanlarında kalırken, çevredekilerin bilgilendirmesiyle merkezde vergi dairesinin yanında açılan çadırlarda, zarar gören eşyalarımız için başvuru yapıldığını öğrendim. Gidip zarar gören eşyalarım için liste verdim. Depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen dönüş yapılmadı. Konteynerde yaşadığım için zarar gören eşyalar yerine yenisi verilse bile koyacak yerim olmadığından dolayı ben yapılacak yardımın maddi olarak karşılanmasını istiyorum” dedi.

Yorumlar 2
Bilen bilir 19 Ağustos 2023 18:40

Her seferinde bizi kandırıyorlar gene inanıyoruz

Yaşasın kötülükk 19 Ağustos 2023 07:07

Ooohhh oyu alıncaya kadar vaatlerrr vaatlerr oyu aldılar sonuç sıfır biz koyun olursak çobanda bizi gütmeye devam eder beş kuruş aklınızla yediğiniz darbeler... Tavanın dibi kaldı onuda yalayıp yutsunlar bitti kaçacaklar bizde 30 yıl geriye gideceğiz amma velakin kurunun yanında yaş da yanıyor hadiii halay çekelim ...hadiii alkışlayalımm... Size müstehakkk...

Bakmadan Geçme