Bakan, Yerinde Dönüşüm için enflasyonu işaret etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da, 'Yerinde Dönüşüm Projesi' kapsamında yapılacak yeni iş yerlerinin ilk temel atma törenine katıldı. Özhaseki, enflasyonu işaret ederek 'Üç bin beş yüz lira gibi aylık aidatlarla geri almaya çalışacağız. Sekiz sene sonra üç bin liranın ne olacağını herhalde siz de en az benim kadar hesaplarsınız' dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerinin etkilediği Malatya'da, binlerce iş yeri yıkıldı ve ağır hasar aldı.Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bankanlığı tarafından başlatılan 'Yerinde Dönüşüm Projesi' kapsamında çarşı merkezine yapılacak yeni iş yerlerinin projesi belli oldu. Projenin belirlenmesinin ardından çalışmalara başlanılan kentte ilk temel atma töreni Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Balanı Mehmet Özhasaki'nin katılımıyla gerçekleşti.

"Sekiz sene sonra 3 bin ne olur biliyorsunuz"

Konut inşasında hızlı davrandıklarını ifade eden Bakan Özhaseki, "İş bittikten sonra da iki sene geçecek aradan, 10 seneye bölerek hiç faiz koymadan yavaş yavaş paramızın bir kısmını isteyeceğiz. Yani beş yüz bin lira için söylersek; üç bin lira gibi, üç bin beş yüz lira gibi aylık aidatlarla geri almaya çalışacağız. Sekiz sene sonra üç bin liranın ne olacağını herhalde siz de en az benim kadar hesaplarsınız. O yüzden biz bir taraftan başlarken sizler de bir taraftan bu işleri yapmaya devam edin"

Yorumlar 3
Hasan 30 Temmuz 2023 09:43

Şu rezil sözlere bakar mısınız.demek ki bakanı olduğu hükümetin ülke ekonomisinin nasıl da rezil idare edildiğinin ifşası olmuş.vah ülkemize vah.eyvah bize eyvah.demek ki basiretsizliğimizi nasıl da ayan beyan ifşa edecek kadar da şuursuzuz.7 ay bitti orta hasarlı yapıların durumu bilimsel olarak makul maliyetle onarılır oturulur hale gelebilecekken şuursuzca orta hasarlı yapıları bir torbada oldu bittiye getirip yıkıma götürmek hiç bir bilime sığmazken.....bunu işin profesörleri dahi söylüyor.vay efendim Elazığ depreminde ağır olan evler hafife dönmüş ve bu depremlerde yıkılmış bu ne demek bu nasıl bir budalalik.hafife dönderilip yıkılan bina bilim ışığında güçlendirme yapılmış gibi lanse edilip orta hasarlı yapıları da deprem performans ve güçlendirme maliyet analizlerine bakmadan yıkma derdindeler.bilim ne diyorsa değil de keyif sürdükleri mekanlar da karar alıp keyfimiz nasıl istiyorsa öylece bizi rezilliğe itiyorlar.birakin evini güçlendirmek isteyen güçlendirsin.zaten kiralık ev zalimce bir fiyatın batağında, yerinden dönüşüm de oldukça komik bir destek paketiyle büyük bir selametmiş gibi üzerimize kusulmakta.bakanlığın kendi kurumu dahi 100m2 TOKİ evini 2 milyona yakın mal ediyorken alaycı Ankara havalarından kısa süreliğine buralara gelip akıl dışı ahkamlarla bu şehirler ayağa kaldırılamaz.rezilliklerin azalmasına hizmet edeceklerine hunharca artmasına sebep verenleri de hesap günü beklemekte.

. 30 Temmuz 2023 04:52

Hibe ve krediyle verilen parayla evler yapılıyor mu? Deprem yasamis halkta para yok bu nasil olacak?

Malatyali 29 Temmuz 2023 20:48

Öznur calik ya bı zahmet gozukmesen ya. Şimdiki siyasileri görmek istemiyoruz. Bari az seni ozlesek mi ne . Hemen yok burdayım der gibi her resimin içine girmeyin ya . inanın tiskiniyoruz sizlerden

Bakmadan Geçme