Bakan Şimşek'ten İhracatçılara 2025 İçin Müjde: Yeni Kredi Modeli Yolda

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, reeskont kredileriyle yüksek teknolojili ve katma değerli üretimi teşvik edecek yeni modele 2025'te geçileceğini açıkladı. İhracata yönelik güçlü desteklerin süreceğini vurgulayan Şimşek, ihracatçılara verilen destekleri artırmaya devam edeceklerini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçılara yönelik yeni bir modelin sinyallerini verdi. Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yüksek teknolojili ve katma değerli üretime daha fazla imkan tanıyacak bir reeskont kredi modeline 2025 yılında geçileceğini duyurdu.

Şimşek, ihracatçıların her zaman yanında olduklarını belirterek, geçen yıl mayıs ayında 300 milyon lira olan reeskont kredileri günlük limitinin 4 milyar liraya çıkarıldığını hatırlattı. Ayrıca, Eximbank'ın sermayesinin 35,7 milyar liraya yükseltildiğini ve ihracatçılara güçlü destekler sunulduğunu vurguladı.

Bakan Şimşek, ihracatçılara yönelik yapılan çalışmalara da değinerek, reeskont faizine yüzde 25,9 seviyesinde üst sınır getirildiğini, reeskont kredisi kullanımında yüzde 30 ilave ihracat bedeli satış koşulunun kaldırıldığını açıkladı. Ayrıca, hizmet ihracatı gelirlerinde vergi istisnasını yüzde 80'e çıkardıklarını ve Eximbank'ın uluslararası kuruluşlardan sağladığı kredilere 1,1 milyar dolar hazine geri ödeme garantisi sağladıklarını belirtti.

Bakan Şimşek, 2025 yılında yüksek teknolojili ve katma değerli üretimi desteklemek amacıyla yeni bir kredi modeline geçeceklerini, bu modelin dengeli ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşmada kritik önem taşıdığını ifade etti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme