Bakan Göktaş Müjdeyi Verdi: Hesaplara Yatıyor…
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için ödenen Evde Bakım Yardımı ödemelerinin banka hesaplarına yattığını duyurdu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 5,4 milyar lira 'Evde Bakım Yardımı' ödemesini hesaplara yatırdıklarını açıkladı.
Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açılamada, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan 'Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı.
Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz" dedi.
5,4 Milyar Lira 'Evde Bakım Yardımı Hesaplara Yatırıldı
Evde Bakım Yardımı vatandaşların hesaplarına yatırıldığını duyuran Göktaş, "Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 5,4 milyar lira 'Evde Bakım Yardım’ını hesaplara yatırdık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.