Atamalar şeffaf olmalı

Eğitim BİR- SEN Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, proje okullarının öğretmen ve idareci atamasının keyfi olduğunu, liyakat esasına dayanmadığını belirterek, atamaların durdurulmasını ve şaibeden uzak, sınav esasına göre alım yapılması gerektiğini söyledi.

Eğitim BİR- SEN Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, MEB'in, kendi kurallarını çiğneyerek, 8 Mayıs'ta il içi yer değişikliğinde, proje okulları için ilk atamayı yapacağını ifade ederek, Proje okullarına şaibeli, net olmayan atama yerine şeffaf atama yapılması gerektiğini belirtti. Söylemez, proje okullarındaki atamalarda MEB'in kendi kurallarını çiğnediğini savunarak, “ Proje Okullarına gerek öğretmen, gerek idareci ataması ile ilgili uygulamalar net olmayan, uygulanmayan, keyfi uygulanan ya da olmayan kıstaslardan dolayı hep tartışmalı olmuştur. Uygulamalar yanlış olunca, kısaca adamcılık geçerli olunca, atanan liyakat ehli de şaibe altında kalıyor” dedi.

İlk atama iptal edilsin

Söylemez, proje okullarının ilk atamasının iptal edilmesi gerektiğine belirterek, “Deprem bölgesine, ilk atama yoğun olacak diye sağlık özründen gidenlerin yerine il içi atamanın, ilk atama öncesi yapılması talebimiz vardı. Sağ olsun talebimiz olumlu karşılanmış ve asrın felaketinden en çok etkilenen illerimizde bu çalışma yapıldı. İl içi yer değişikliğinde proje okullarında münhal kadroları, kadrolu öğretmenlerine açmayan, hatta öğretmen atanırken yıl şartı koşan bakanlık, proje okullarına 8 Mayıs'ta İlk atama yapacak kendi kuralını çiğneyerek. Bir an önce ilk atamaya açtığı proje okullarına atamayı ya iptal etmesini ya da proje okullarına bundan sonra şaibenin olmadığı net kıstaslara göre ( özellikle sınav gibi) her türlü atamayı yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar 3
Ziyaretçi 05 Mayıs 2023 20:29

Söylediğine kendisi bile inanmıyor ????

Emekli harcadığınız müdür. 04 Mayıs 2023 21:55

Hoca hoca sizin ağzınıza şeffaflık yakışmıyor.çok komik olmuş.Bunu bari siz söylemeyin.Geçmişte yaptıklarınıza bakın.şeffaflık kelimesini en son kullanacak sizlersiniz.

Ogretmen 04 Mayıs 2023 13:10

Bunu diyen senmisin. Sizin yatacak yeriniz yok. Kul.hakkini nasıl ödeyeceksiniz. Hepiniz aynisinix

Bakmadan Geçme